• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Hõrgutav õhtusöök sõpradega

  Õhtulauas, prae ja magustoidu vahel selgub, et teie lähimate sõprade kaksteist aastat kestnud abielu on karile jooksnud. ?See ei ole võimalik! Kelle süü?? on esimene reaktsioon. Enam-vähem nii algab Eesti Draamateatri väikses saalis etenduv Pulitzeri auhinnaga pärjatud draama ?Õhtusöök sõpradega?.
  Tom ja Beth on otsustanud lahku minna, sest nad ei suuda välja kannatada kooselus kummitavat üksindust. Mõlemad on omal kombel püüdnud ning tunnevad end nüüd petetuna mööda libiseva elu pärast. ?Ta pole mind kunagi kuulanud,? heidab Tõnu Oja ? Tom ette. ?Ta pole minuga kunagi rääkinud,? kurdab Elle Kull ? Beth.
  Vastasmängijaiks on esmapilgul ideaalselt klappiv paar Karen ja Gabe, kes on koos peaaegu ööpäev läbi, keda seob ühine töö ja ühine kirg ? toiduvalmistamine. Sõprade lahkuminek annab neile ootamatu põhjuse oma suhtesse süüvimiseks, sundides Karenit ahastades tunnistama, et ehkki ajakirjanikust abikaasa suudab ülitäpselt panna sõnadesse ümbritsevat maailma, on ta lootusetult sõnakehv omaenese suhet analüüsides.
  Kersti Kreismanni?Martin Veinmanni paarismäng toob meelde mõni aeg tagasi samal laval etendunud ?Stseenid ühest abielust?, seda aga siiski vaid hetkeks, seekord on laval siiski hoopis keerukamad inimesed oma abielu looga.
  Ain Prosa lavastus on vaimukas, peen ja mahe, luues avanemis- ja mänguvõimaluse kõigile neljale osalisele, kelle võluvad dialoogid tekitavad etendust näinute sõnul aeg-ajalt äratundmise, nagu oleks keegi salaja üles kirjutanud su enese kodus kõlanud repliigid.
  ?Õhtusöök sõpradega? ei lõpe koos etendusega. Selles on võimalusi edasi- ja järelemõtlemiseks. Kellel aga oma elu ilusasti jooksmas, võib võtta lavastust ka lihtsalt kui kaunis kujunduses haaravat salongidraamat väga heade näitlejate esituses.
  Donald Margulies ?Õhtusöök sõpradega?06., 17., 18., 23., 29.11. kl 19
  Eesti DraamateaterLavastaja Ain ProsaKunstnik Kersti VarrakHelilooja Ardo R. VarresTõlkija Anu LampMängivad Kersti Kreismann, Elle Kull, Martin Veinmann, Tõnu OjaInfo ja piletid tel (0) 644 3378 või [email protected]
  Autor: Reet Weidebaum
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Mart Parind: Brexit tähendab Brexitit. Kõigile. Ka juriidiliselt Prantsusmaal elav britt jäi mõlemas riigis valimisõiguseta
Mõnikord on vaja, et õiguslikult ilmne kinnitataks üle ka kohtus. Just nii juhtus 9. juunil, kui Euroopa Kohus pidi nentima, et pärast Brexitit ei laiene Euroopa Liidu kodanike õigused enam Ühendkuningriigi kodanikele, ole sa kes tahes, kirjutab Advokaadibüroo NOVE nõunik ja Euroopa õiguse valdkonna juht Mart Parind.
Mõnikord on vaja, et õiguslikult ilmne kinnitataks üle ka kohtus. Just nii juhtus 9. juunil, kui Euroopa Kohus pidi nentima, et pärast Brexitit ei laiene Euroopa Liidu kodanike õigused enam Ühendkuningriigi kodanikele, ole sa kes tahes, kirjutab Advokaadibüroo NOVE nõunik ja Euroopa õiguse valdkonna juht Mart Parind.
Minu idud üllatavad järjest tugevamate tulemustega
Siiani tugevas miinuses olevad investeeringud Funderbeamis on näidanud viimastel kuudel rekordilisi tulemusi, kuid osaku hinda ei ole need suutnud mõjutada.
Siiani tugevas miinuses olevad investeeringud Funderbeamis on näidanud viimastel kuudel rekordilisi tulemusi, kuid osaku hinda ei ole need suutnud mõjutada.
Sõõrumaa meelitas enda juurde ühe Wise'i finantsjuhi
Eesti päritolu finants-startupi Wise Aasia ja Lähis-Ida piirkonna finantsjuht Nataliya Gavrylova hakkab edaspidi arendama Urmas Sõõrumaale kuuluvat Foruse platvormimajandust.
Eesti päritolu finants-startupi Wise Aasia ja Lähis-Ida piirkonna finantsjuht Nataliya Gavrylova hakkab edaspidi arendama Urmas Sõõrumaale kuuluvat Foruse platvormimajandust.
Kohus lükkas mereplaneeringu vaidlustuse tagasi
Aastaid kestnud mereala planeeringu kehtestamise nurjata ähvardanud vaidlustus suurt mõju avaldada ei suutnud, sest kohus lükkas selle tagasi.
Aastaid kestnud mereala planeeringu kehtestamise nurjata ähvardanud vaidlustus suurt mõju avaldada ei suutnud, sest kohus lükkas selle tagasi.
Venemaa tüürib maksejõuetuse kursil
Venemaa jättis eile maksmata välisvõla intressimaksed, mis tähendab, et riik on esimest korda saja aasta jooksul osutunud maksejõuetuks. Sõja tõttu sanktsioonide alla sattunud agressorriik ise tõrjub maksejõuetuse staatust ning süüdistab probleemis sanktsioone, kirjutab Bloomberg.
Venemaa jättis eile maksmata välisvõla intressimaksed, mis tähendab, et riik on esimest korda saja aasta jooksul osutunud maksejõuetuks. Sõja tõttu sanktsioonide alla sattunud agressorriik ise tõrjub maksejõuetuse staatust ning süüdistab probleemis sanktsioone, kirjutab Bloomberg.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.