Teatrite ühendamisel sünniks Rahvusteater

Priit Pedajas 02. november 2001, 00:00

Minult ja Eesti Draamateatri juhtkonnalt on küsitud arvamust ja loomulikult me kaalume kultuuriministeeriumi ettepanekut väga tõsiselt. Oleme kaks korda kohtunud Roman Baskiniga, rääkinud sel teemal Vanalinnastuudio asutaja Eino Baskiniga. Meie esialgne, ettevaatlik seisukoht on on püsti pandud ideed toetav. Kujutan võimalikku ?uut teatrit? ette küll. Üks juhtkond, neli saali, umbes 50 näitlejast koosnev trupp, võimalus neljas saalis korraga mängida ja samal ajal mujal Eestis etendusi anda, 5?6 lavastajat./---/ Usun, et satiiri - ja komöödiateater võiks olla kavatsetava ?uue teatri? üks tahk. Pole vähimatki kahtlust, et vanalinnastuudio ? tegelikult ju Eino baskini kahe aastakümne jooksul kogutud teatrikogemus ? saab võimalikus ühenduses vaid väärilise rakenduse leida. /---/ Maestro Eino Baskin leiab, et Vanalinnastuudio nimi ei pea ära kaduma. Sama soovi avaldas ka kultuuriministeerium. Arvan, et see oleks võimalik ja vajalik. Ehk saaks loodav teater nõnda tugevaks, et et lõpuks ka Rahvusteatri funktsiooni kanda saaks. Baas oleks sel juhul igatahes olemas. (EPL, 01.11.)

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing