Aktsiaturg heas meeleolus

Raivo Sormunen 09. november 2001, 00:00

British Telecomi loodetust kehvemad kvartalitulemused ei suutnud Euroopa telekomisektorit eile ängistada. Sellest sai indu ka Eesti Telekomi aktsia, mis Londoni börsil noteeritud GDRi keskpäevase 1,3se tõusu peale reageeris Tallinnas täpselt samasuure tõusuga.

Kui kohaliku telekomi aktsia sulgus eile Tallinnas 58 kroonil ehk viimase nelja nädala kõrgeimal tasemel, siis ettevõtte GDR jätkas pärast Euroopa Keskpanga intresside kärpimist Londonis veel tõusmist ning lõpetas päeva 10,025 dollaril ehk aktsiasse ja kroonidesse ümberarvutatuna 58,30 krooni tasemel.

Euroopa Keskpanga intressimäärade kärpimise eel oli Euroopas hoos intressitundlik finantssektor. Päeva viimase kauplemistunni jooksul hakkas koduturul jõudsalt kerkima ka Hansapanga aktsia, mis lõpetas päeva 138,75 kroonil ehk 0,9 kõrgemal tasemel kui päev varem.

Lisanimekirjas tegi märkimisväärse tõusu läbi Harju Elektri aktsia, mis sulgus 8 kõrgemal kui päev varem.

Aktsia 28,40kroonine sulgemishind tähendab väärtpaberi jaoks taset, kus tal pole au olnud viibida juba kaks viimast kuud.

Selle nädala esimesel tööpäeval oma kvartalitulemused avaldanud Harju Elekter rõhutas oma aruandes, et ekspordi langust on pidurdanud uued ekspordipartnerid ning koduturule suunatud müügimahtude kasv.

Kuigi ettevõtte käive ja kasum näitasid kolmandas kvartalis märgatavat langustrendi, võib arvata, et elektroonikatööstuses tegutsevalt ettevõttelt loodeti veel tagasihoidlikumaid majandustulemusi.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 12:04
    Otsi:

    Ava täpsem otsing