Tõnis Arnover • 13. november 2001 • 1 min
Jaga lugu:

Nokia koondas ühisrinde 3G edukaks elluviimiseks

Soome Nokia juht Jorma Ollila teatas, et maailma juhtivad teleoperaatorfirmad ja telefonitootjad on jõudnud kokkuleppele, mille kohaselt hakatakse koos arendama kolmanda põlve mobiiltelefone, programme ja teenuseid nn avatud globaalsete standardite alusel, teatavad Dagens Industri ja Helsingin Sanomat.

Sellest teatas Ollila eile õhtul Las Vegagases peetaval Comdexi messil.

Algatuses osalevad peale Nokia AT T Wireless, Cingular Wireless, MM02, NTT Docomo, Telefonica Moviles, Vodafone, Fujitsu, Matsushita, Mitsubishi Electric, Motorola, NEC, Samsung, Sharp, Siemens, Sony Ericsson, Toshiba ja Symbian.

Kokkuleppe järgi hakkavad need firmad klientidele pakkuma avatud standardi alusel laias valikus konkureerivaid terminale ja teenuseid, mis on omavahel ühitatavad. Eesmärgiks on GSM/GPRS ja 3G kiirem juurutamine.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt