• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Energeetikahiid Enron pankroti äärel

  Kauplemine USAs oli väheaktiivne. Aktsiaturud suleti tavalisest 3 tundi varem ja paljud fondijuhid olid reedese päeva üldse puhkepäevaks teinud.
  Dow Jonesi tööstuslik keskmine tõusis 1,27 protsendi võrra 9959,71 punktini, Nasdaqi väärtus kasvas 1,50 protsendi võrra 1903,20 punktini ja S&P 500 indeks tõusis 1,17 protsendi võrra 1150,34 punktini.
  Indeksite tõusu toetas tugeva stardi saanud jaekaubanduse aastalõpumüük. Kaubandusketi Wal-Mart Stores ja kaubamajade operaatori Federated Department Stores aktsiate väärtused kasvasid vastavalt 1,23 ja 2,96 protsendi võrra.
  USA energeetikahiiu Enron Corp. aktsia, mis on langenud viimase kümne aasta madalaimale tasemele, langes reedel veel 5,99 protsendi võrra, sulgudes 4,71 dollaril. Esmaspäeval maksti aktsia eest 9,06 dollarit. Nädalaga langes aktsia seega üle 47 protsendi. Enroni aktsia oli reedel ka kõige suurema kauplemisaktiivsusega. New Yorgi börsil omanikku vahetanud 414 mln aktsiast koguni 40,7 mln ehk 9,8 protsenti olid Enroni aktsiad. Aktsia languse põhjustasid kuuldused Dynegyga ühinemise nurjumisest, mis oleks veidi aidanud parandada ettevõtte rasket finantsseisukorda. Juhul kui ühinemine tõepoolest nurjub, on ettevõtte pankrotistumine vägagi tõenäoline.
  Suure tõusu tegi läbi USAs noteeritud Ericssoni ADR, mis tõusis 6,32 protsendi võrra 5,5 dollarini. Tõusu põhjustas ettevõtte teadaanne, kus öeldi, et kolmanda generatsiooni mobiiltelefonide turule oodatakse vähem konkurente.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Repliik: et kalli elektri talumise valu meenuks ka soojal suvel
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Börs: tehnoloogiasektor tõi turgudele suure tõusu
USA suurimad aktsiaindeksid lõpetasid tänase päeva tugeva tõusuga, sest mure koroonaviiruse omikronitüve pärast laabus. Eelkõige osteti tehnoloogiasektori aktsiaid, vahendab Reuters.
USA suurimad aktsiaindeksid lõpetasid tänase päeva tugeva tõusuga, sest mure koroonaviiruse omikronitüve pärast laabus. Eelkõige osteti tehnoloogiasektori aktsiaid, vahendab Reuters.
Euroopa aasta idufirmade seast tõusevad esile Wise ja Wolt
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Omikron jõudis Lätti
Omikroni nimega uus koroonatüvi tuvastati pühapäeval Lätis, vahendab Läti ringhääling LSM.
Omikroni nimega uus koroonatüvi tuvastati pühapäeval Lätis, vahendab Läti ringhääling LSM.