Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Pärnu ATP ootab kosilasi

  Kuni 3. detsembrini võivad kosilased teha ostupakkumisi Pärnu ATP aktsiate omandamiseks. Pärnu linnas reisijateveo turu ainuvalitseja ATP 22 000 aktsiast kuuluvad 10 694 aktsiat OÜle Maiben ja ülejäänud Pärnu linnale. Koostöölepingu kohaselt loobus Maiben eelisostuõigusest ja nüüd ongi rikas pruut kõigile kosilastele saadaval.
  Pärnu ATP pole ainult 120 autobussi, vaid ettevõttele kuulub suur kinnistu viimasel ajal kiiresti arenevas Papiniidu piirkonnas, millest kujuneb lähiaastail üks Pärnu tõmbekeskusi. Tänavu kümne kuuga oli ATP plussis: kasumit oli teenitud 1,3 miljonit krooni. Seega, majanduslikku sundi firma alghinnaga 32 miljonit krooni müüki panna ei ole. Pigem on tegemist linnavolikogu poliitilise otsusega, mis tuleneb Pärnu võimukoalitsiooni suunast vähendada linna osakaalu majandus- ja äritegevuses.
  Ostupakkumiste tegemise aeg on nii suure firma, nagu 400 töötajaga Pärnu ATP puhul lühike, mistõttu pole välistatud, et ettevõte jääb müümata. Ent selgi juhul poleks katki midagi. Bussid läheksid liinile igal hommikul, nagu tavaliselt. Linnavalitsuse ja ATP leping näeb linna antud liinidel reisijatevedu viieks aastaks. Kui täituvad ka dotatsioonisummade suurenemise ja eraldamise lootused, siis kaasneks sujuv ja pikaajaline piletihinnatõus alles 2003. ja 2005. aastal. Bussisõit Pärnu linnas jääks ühtlasi üheks odavamaks Eestis.
  Pärnu ATP võimalik ostja ei ole ilmselt mingi heategija-filantroop. Äriettevõte peab 32 miljonit või enamgi krooni tagasi teenima ja omaniku vara rohkendama. Kõige lihtsam oleks pista käsi bussiteenuste kasutaja taskusse ning tõsta piletihinda. Viieks aastaks on Pärnu bussiliikluse tulevik justkui selge. Kohalike huvi on aga selles, et Pärnu ATP jätkaks reisijateveoga ka pärast 2006. aastat.
  Autor: Kalev Vilgats
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Poliitmuda lendab mis kole, aga tegelikult pole katki midagi
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Marek Kiisa nipid iduinvesteeringute valimiseks
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Neinar Seli: mul on praegu täpselt samasugune tunne nagu 2008. aastal
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Suur galerii: InvesteerimisFestivali esimene päev
Eile algas kolm päeva kestev InvesteerimisFestival.
Eile algas kolm päeva kestev InvesteerimisFestival.
Comodule koondab ärid ühe katuse alla ja saab uue tegevjuhi Kristjan Maruste jätkab emafirma juhina
Eesti tehnoloogiaettevõte Comodule muudab ettevõtte struktuuri ja loob grupi, mis koondab enda alla kolm ettevõtet. Senine Comodule'i juht Kristjan Maruste asub juhtima emaettevõtet, Comodule'i ette astub teine asutaja Teet Praks.
Eesti tehnoloogiaettevõte Comodule muudab ettevõtte struktuuri ja loob grupi, mis koondab enda alla kolm ettevõtet. Senine Comodule'i juht Kristjan Maruste asub juhtima emaettevõtet, Comodule'i ette astub teine asutaja Teet Praks.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.