Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  EVP hind jooksis langeval turul üles

  Välisturgude ebastabiilsus hoidis eile löögi all kogu Tallinna aktsiaturgu. Tugevust ei suutnud üles näidata ka kolmapäeval säranud lisanimekiri. Ainsana oli märgatav ostuhuvi vabaturul noteeritud erastamisväärtpaberi vastu, mis tõusis 7, tasemeni 66 sendini.
  Viimase 8,5 kuu kõrgeima tasemeni tõusnud EVP tundus tõusvat pea iga ostutehinguga, näidates seega üles väga madalat likviidsust.
  Kohalike maaklerite sõnul võis EVP hind tõusta lihtsalt seetõttu, et keegi ostis väärtpabereid suuremat sorti ja kiiresti läbiviidava erastamistehingu tarvis. Juhul kui see oli nii, võib EVP hind nõudluse ärakukkumise tõttu varsti ka sama kiiret langust näidata.
  Pärast rahandusministeeriumi 19. novembril välja käidud seaduseelnõud, mille kohaselt saab EVPsid kasutada kuni 1. juulini 2006, on väärtpaber sellegipoolest hästi püsinud pealpool 60 sendi piiri.
  Viimaste nädalatega kiiresti tõusnud Tallinna börsi liideraktsiate eilse odavnemise taga oli maaklerite sõnul nii kasumivõtmine kui ka ebastabiilsuse kasv välisturgudel.
  Veel teisipäeval 70 krooni peal sulgunud Eesti Telekomi aktsia lisas kolmapäevasele 2,5-lisele langusele eile veel 2,2 ja sulgus 66,75 kroonil.
  Euroopa telekomisektoris polnud eile samuti midagi rõõmustavat. Hommikupoolsele langusele järgnes pärastlõunal vaid marginaalne kosumine.
  Hansapanga aktsia lõpetas 146,15 kroonil ehk 1,3 madalamal kui päev varem.
  Suurem osa eilsest toredast ligi 19 mln kroonisest päevakäibest kuuluski viimatimainitud väärtpaberile, millega tehti päeva lõpus kolme plokktehingu tulemusena kokku ligi 84 000 aktsia suurune käive.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Leslie Leino: on aeg hämarate Hiina ettevõtete taust läbi valgustada
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
DelfinGroupi poolaasta mahud kasvasid järsult
AS DelfinGroupi esimene poolaasta oli ettevõtte ajaloos edukaim periood laenu väljastamisel ja kasutatud kaupade müügis.
AS DelfinGroupi esimene poolaasta oli ettevõtte ajaloos edukaim periood laenu väljastamisel ja kasutatud kaupade müügis.
Nelja Eesti juhi teed tippu - kriisiloits, ettemääratus ja õpetaja võimendus
Värskes Äripäeva raadio saates "Juhi jutud" võtame kokku kuulajate lemmiksaated ja nopime nendest välja neli põnevat kildu Eesti juhtidelt. Tänases saates saavad sõna Eesti suurima panga Swedbanki juht Olavi Lepp, 2020. aastal Eesti parimaks kooliks valitud Uulu põhikooli juht Egle Rumberg, noorim Tallinna börsi firmade juht ehk Arco Vara juht Miko-Ove Niinemäe ja LHV grupi juht Madis Toomsalu, kes pälvis tänavu tunnustuse parim juht.
Värskes Äripäeva raadio saates "Juhi jutud" võtame kokku kuulajate lemmiksaated ja nopime nendest välja neli põnevat kildu Eesti juhtidelt. Tänases saates saavad sõna Eesti suurima panga Swedbanki juht Olavi Lepp, 2020. aastal Eesti parimaks kooliks valitud Uulu põhikooli juht Egle Rumberg, noorim Tallinna börsi firmade juht ehk Arco Vara juht Miko-Ove Niinemäe ja LHV grupi juht Madis Toomsalu, kes pälvis tänavu tunnustuse parim juht.
Stroomi ranna suplusalalt avastati raske kütteõli reostus
25. juunil avastati Stroomi rannas raskekütteõli reostus, mida Päästeamet koos Keskkonnaameti ja Põhja-Tallinna linnaosa valitsusega nüüd kokku kogub, teatas Päästeamet.
25. juunil avastati Stroomi rannas raskekütteõli reostus, mida Päästeamet koos Keskkonnaameti ja Põhja-Tallinna linnaosa valitsusega nüüd kokku kogub, teatas Päästeamet.
Verston võitis 10 miljoniga Võrumaa teede riigihanke
Taristuehitaja Verston sõlmis transpordiametiga lepingu, mille kohaselt hakkab Verston järgmisel viiel aastal hooldama 1250 kilomeetrit Võrumaa peamisi maanteid.
Taristuehitaja Verston sõlmis transpordiametiga lepingu, mille kohaselt hakkab Verston järgmisel viiel aastal hooldama 1250 kilomeetrit Võrumaa peamisi maanteid.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.