• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  EVP hind jooksis langeval turul üles

  Välisturgude ebastabiilsus hoidis eile löögi all kogu Tallinna aktsiaturgu. Tugevust ei suutnud üles näidata ka kolmapäeval säranud lisanimekiri. Ainsana oli märgatav ostuhuvi vabaturul noteeritud erastamisväärtpaberi vastu, mis tõusis 7, tasemeni 66 sendini.
  Viimase 8,5 kuu kõrgeima tasemeni tõusnud EVP tundus tõusvat pea iga ostutehinguga, näidates seega üles väga madalat likviidsust.
  Kohalike maaklerite sõnul võis EVP hind tõusta lihtsalt seetõttu, et keegi ostis väärtpabereid suuremat sorti ja kiiresti läbiviidava erastamistehingu tarvis. Juhul kui see oli nii, võib EVP hind nõudluse ärakukkumise tõttu varsti ka sama kiiret langust näidata.
  Pärast rahandusministeeriumi 19. novembril välja käidud seaduseelnõud, mille kohaselt saab EVPsid kasutada kuni 1. juulini 2006, on väärtpaber sellegipoolest hästi püsinud pealpool 60 sendi piiri.
  Viimaste nädalatega kiiresti tõusnud Tallinna börsi liideraktsiate eilse odavnemise taga oli maaklerite sõnul nii kasumivõtmine kui ka ebastabiilsuse kasv välisturgudel.
  Veel teisipäeval 70 krooni peal sulgunud Eesti Telekomi aktsia lisas kolmapäevasele 2,5-lisele langusele eile veel 2,2 ja sulgus 66,75 kroonil.
  Euroopa telekomisektoris polnud eile samuti midagi rõõmustavat. Hommikupoolsele langusele järgnes pärastlõunal vaid marginaalne kosumine.
  Hansapanga aktsia lõpetas 146,15 kroonil ehk 1,3 madalamal kui päev varem.
  Suurem osa eilsest toredast ligi 19 mln kroonisest päevakäibest kuuluski viimatimainitud väärtpaberile, millega tehti päeva lõpus kolme plokktehingu tulemusena kokku ligi 84 000 aktsia suurune käive.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Einar Vallbaum: Narva-Jõesuu muulist sõltub erakordselt palju
Oluline osa Eesti turismitööstuse arengust takerdub Narva-Jõesuu lagunenud muuli taha, mille korrasolust sõltub eestlaste võime oma territoriaalvetes majandada., kirjutab Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu juhatuse esimees Einar Vallbaum.
Oluline osa Eesti turismitööstuse arengust takerdub Narva-Jõesuu lagunenud muuli taha, mille korrasolust sõltub eestlaste võime oma territoriaalvetes majandada., kirjutab Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu juhatuse esimees Einar Vallbaum.
Merko alustab Uus-Veerennis viienda etapiga
Merko Ehitus teatas esmaspäeval börsiteate vahendusel, et käivitab Tallinnas Uus-Veerenni korteriarendusprojekti viienda etapi.
Merko Ehitus teatas esmaspäeval börsiteate vahendusel, et käivitab Tallinnas Uus-Veerenni korteriarendusprojekti viienda etapi.
Raadiohommikus: verelaskmine aktsiaturgudel ja ämbrid LHV märkimisõigusega
Teeme värske kokkuvõtte verelaskmisest maailma aktsiaturgudel ja proovime hinnata, kas oleme sisenemas karuturule või on hoopis tegemist hea ostukohaga.
Teeme värske kokkuvõtte verelaskmisest maailma aktsiaturgudel ja proovime hinnata, kas oleme sisenemas karuturule või on hoopis tegemist hea ostukohaga.
Ettevõtjad teevad katkiste kristallkuulide kiuste kasvuplaane
"Mul on kodus kristallkuul, aga sellel kuulil on üks nurk katki, et ega see väga hästi tööta," võttis plastitööstuse Estiko-Plastar juht Meelis Jürgens kokku segasel ajal järgmise aasta kasvuplaanide tegemise.
"Mul on kodus kristallkuul, aga sellel kuulil on üks nurk katki, et ega see väga hästi tööta," võttis plastitööstuse Estiko-Plastar juht Meelis Jürgens kokku segasel ajal järgmise aasta kasvuplaanide tegemise.