Ooper kõige pisematele

ÄP 30. november 2001, 00:00

Ooper sündis 16. sajandil Itaalias katsest tuua uues kuues lavale lihtne ja jõuline vanakreeka kurbmäng ? tragöödia. Itaaliast levis ooper kõikjale Euroopasse, oma sünnimaal on ta aga kõige sügavamalt juurdunud.

Filmis ?Pretty Woman? iseloomustab Richard Gere ooperimaailma nii, et kui seda esimest korda näha, hakkad seda kas armastama või vihkama. Kui armastust ei tule, on hiljem võimalik, et ooper hakkab meeldima, kuid see pole kunagi päriselt see.

Ooperiarmastust võib lastele maast madalast õpetada, tuues selle nende maailma neile arusaadavas keeles. Just seda üritab rahvusooper selle kontserdiga teha.

?Me armastame ooperit? on bukett muusikaromaanide ? ooperite ? parimatest peatükkidest. Selles valikus leiab kindlasti mõne killu, oma lemmikviisi, millele otsida lisa juba tõelises ooperiteatris. Enamik, kes avastavad ooperi, armuvad sellesse. Me üritame teid just selle armastuse teele juhatada.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 09:12
    Otsi:

    Ava täpsem otsing