3. detsember 2001 kell 13:47

Ettevõtjad ei tea eurorahast eriti midagi

Eesti ettevõtete juhtidest ei ole 23 protsenti informeeritud euroala riikide rahvusvaluutade kadumisest 1. jaanuaril 2002, ilmnes Eesti Panga tellimusel EMOR-i poolt läbiviidud küsitlusest. Ebapiisavaks hindab oma informeeritust 52 protsenti juhtidest ning enda arvates piisavalt on informeeritud 23 protsenti juhtidest.

Küsitletutest 13 protsenti teadis, et euroala riikide rahvusvaluutad kaovad käibelt kontorahana 1.jaanuarist 2002. Alates sellest päevast tuleb pangaülekannetes seniste rahvusvaluutade asemel kasutada eurot.

Oma pangalt on rahvusvaluutade kadumise kohta piisavalt infot saanud 13 protsenti küsitletutest, ebapiisavalt 20, üldse pole saanud 62 ning vastata ei osanud 5 protsenti ettevõtete juhtidest.

Küsitluse andmetel omab keskmiselt 40 protsenti Eesti ettevõtetest ärikontakte Euroopa Liidu maadega.

EMOR intervjueeris ajavahemikus 1.-22.oktoobrini 450 Eesti ettevõtete juhti.

Hetkel kuum