Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Multimeedia ? tõhus tulevärk ka turunduses

  Multimeediat kasutatakse paljudes valdkondades: hariduses, meelelahutuses ja reklaamis. Firmasid tutvustavad interaktiivsed CD-ROMid, tootekataloogid, digitaalsed visiitkaardid ja tootetutvustuse mapid ehk portfooliod on vaid enamlevinud multimeediarakendused ärimaailmas. Lihtsalt väljendudes on multimeedia erinevate meediumide kokkusidumine ühte tervikusse ? multimeediarakenduses võivad osaleda koos nii heli, pilt, tekst, animatsioon kui ka video.
  Kuigi multimeedia tulevikku nähakse eelkõige võrgukeskkonnas, on levinud multimeediatooted ka andmekandjatel ? enamasti on nendeks CD-ROMid. Lisandunud on ka DVDd ja pangakaardisuurused CD-lugejasse sobivad nn digitaalsed visiitkaardid, mida on äripartnerile uhke kinkida. Andmekandja firma aastaraamatu vahel on tõhus täiendus kaubamärgi reklaamimisel. Pakendades CD-ROMi kaunilt kujundatud taskusse, on see kui postkaart, mida on klientidele hea saata. Kingituse saaja pole veel harjunud sellist andmekandjat prügikorvi viskama ning reklaam võib võita endale koha lausa raamaturiiulil. Multimeediaga saab tuua rohkem elu ka konverentsistandarditesse. Oluline on esitluse kohandamine konkreetsele situatsioonile. Vastasel juhul mõjub see kui lahtiununenud televiisor ning auditooriumil on raske oma tähelepanu ettekandele keskendada. Kaunid lihtsad metafoorid, korralikud kulminatsioonid ning uudsed vaatenurgad koos kogu ideed toetava disainiga on need, mis publikus elevust tekitavad.
  Kui kasutame firma digitaalse presentatsioonimaterjali väljatöötamisel ?tulevärgi? võimalusi, ei maksa unustada kommunikatsioonieesmärke ? alati tuleb esile tuua sõnum, mida tahetakse multimeediatootega edasi anda. See tähendab oskuslikku vahendite valimist ja läbimõeldud infoarhitektuuri. Reklaamiteooria reeglid töötavad ka siin, kuid näha tuleks lisaks interaktiivsusele ja uutele meediatele iseloomulikke kommunikatsioonivõimalusi. Iga multimeediaprojekti kavandamine peaks algama konsulteerimisest teostaja meediafirmaga, et selgitada välja kliendi vajadused ning keskne sõnum. Kõik ülejäänu ? disain ning tehnoloogia ? lähtugu sellest.
  Autor: Tuuli Lepik
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Leslie Leino: on aeg hämarate Hiina ettevõtete taust läbi valgustada
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
DelfinGroupi poolaasta mahud kasvasid järsult
AS DelfinGroupi esimene poolaasta oli ettevõtte ajaloos edukaim periood laenu väljastamisel ja kasutatud kaupade müügis.
AS DelfinGroupi esimene poolaasta oli ettevõtte ajaloos edukaim periood laenu väljastamisel ja kasutatud kaupade müügis.
Nelja Eesti juhi teed tippu - kriisiloits, ettemääratus ja õpetaja võimendus
Värskes Äripäeva raadio saates "Juhi jutud" võtame kokku kuulajate lemmiksaated ja nopime nendest välja neli põnevat kildu Eesti juhtidelt. Tänases saates saavad sõna Eesti suurima panga Swedbanki juht Olavi Lepp, 2020. aastal Eesti parimaks kooliks valitud Uulu põhikooli juht Egle Rumberg, noorim Tallinna börsi firmade juht ehk Arco Vara juht Miko-Ove Niinemäe ja LHV grupi juht Madis Toomsalu, kes pälvis tänavu tunnustuse parim juht.
Värskes Äripäeva raadio saates "Juhi jutud" võtame kokku kuulajate lemmiksaated ja nopime nendest välja neli põnevat kildu Eesti juhtidelt. Tänases saates saavad sõna Eesti suurima panga Swedbanki juht Olavi Lepp, 2020. aastal Eesti parimaks kooliks valitud Uulu põhikooli juht Egle Rumberg, noorim Tallinna börsi firmade juht ehk Arco Vara juht Miko-Ove Niinemäe ja LHV grupi juht Madis Toomsalu, kes pälvis tänavu tunnustuse parim juht.
Riigikogu ratifitseeris Soome ja Rootsi ühinemise NATOga
Riigikogu võttis erakorralisel istungjärgul vastu seaduse, millega kiitis heaks Soome ja Rootsi ühinemist käsitlevad Põhja-Atlandi lepingu protokollid.
Riigikogu võttis erakorralisel istungjärgul vastu seaduse, millega kiitis heaks Soome ja Rootsi ühinemist käsitlevad Põhja-Atlandi lepingu protokollid.
Pirita linnaosavanemat kahtlustatakse altkäemaksu võtmises Asjasse segatud ettevõtja: kahjuks ei saa kommenteerida
Eile pidasid kaitsepolitsei ametnikud kinni neli inimest, keda kahtlustatakse korruptsioonikuritegudes. Keskerakondlasest Pirita linnaosavanemat Tõnis Liinatit kahtlustatakse altkäemaksu võtmises.
Eile pidasid kaitsepolitsei ametnikud kinni neli inimest, keda kahtlustatakse korruptsioonikuritegudes. Keskerakondlasest Pirita linnaosavanemat Tõnis Liinatit kahtlustatakse altkäemaksu võtmises.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.