10. detsember 2001 kell 12:33

ERA Pank nõuab ERA Investilt 28 miljonit laenu tagasi

Pankrotistunud ERA Pank nõuab ASilt ERA Invest tagasi laenu koos intresside ja viivistega 28,4 miljonit krooni, mille tagasimaksmisest oli ERA Investi vabastanud ekspankur Andres Bergmann oma kurikuulsa 28.08.98 üldkoosoleku protokolliga.

Tartu maakohus arutas ERA Panga krediidilepingust tulenevat võlanõuet ERA Investi vastu eelmise nädala reedel. Maakohus teeb otsuse 21. detsembril.

ERA Panga esindaja, advokaadibüroo Raidla Partenerid advokaadi Toomas Vaheri sõnul on Tartu maakohus antud asjas juba 14. septembril teinud tagaseljaotsuse ERA Panga kasuks.

?Kostja poolt esitatud kaja alusel on menetlus taastatud,? lisas Vaher.

ERA Panga aktsionäride üldkoosolek panga eksjuhi Andres Bergmanni isikus kustutas 28. augustil 1988. aastal ehk kuu aega enne panga tegevuse peatamist kuue temaga seotud ettevõtte, sealhulgas ERA Investi, ning Tarmo Rubeni laenu.

Selle nädala reedel asub Tartu maakohus arutama ERA Panga hagi, milles pank nõuab majandusministeeriumi endiselt asekantslerilt Tarmo Rubenilt tagasi laenu koos intresside ja viivistega 5,2 miljonit krooni.

Hetkel kuum