Tallinn võib öelda "jah"-sõna Newcastle'i ettepanekule

11. detsember 2001, 14:54

Tallinna Linnavalitsus kavatseb teha volikogule ettepaneku nõustuda Newcastle/Gateshead"i ettepanekuga hakata nende partnerlinnaks, et kandideerida koos 'Euroopa Kultuuripealinn 2008' tiitlile.

2008. aastal valitakse Euroopa Kultuuripealinn Inglismaalt. Paralleelselt Euroopa Liidu liikmesriikidest valitava kultuuripealinnaga valitakse sobivate kandidaatide olemasolul ka üks 'satelliit' väljaspoolt Euroopa Liitu.

Inglismaal kandideerivad teiste seas tiitlile Liverpool ja Newcastle/Gateshead. Mõlemad linnad on ilmutanud huvi koostööks Tallinnaga ning tegid Tallinnale ettepaneku kandideerida partnerlinnana.

4.-7. novembril külastas Tallinna Linnavalitsuse delegatsioon eesotsas abilinnapea Liisa Pakostaga kumbagi linna, et tutvuda koostöövõimalustega Euroopa Kultuuripealinna tiitlile kandideerimisel. Pärast linnadega tutvumist kuulub Tallinna delegatsiooni poolehoid Newcastle/Gatesheadile.

Inglismaa linnade kandideerimisdokumentide ja programmi esitamise tähtaeg on järgmise aasta 31. märts. Seejärel valitakse välja finalistid ning 2003. aasta kevadel esitab Inglismaa oma favoriidi Euroopa Liidu institutsioonidele, kus kandidaadi sobivus 2004. aastal lõplikult välja selgitatakse. Valituks osutunud linnad pälvivad aastaks Euroopa Kultuuripealinna tiitli.

Kultuuriväärtuste Ameti juhataja Agne Trummali sõnul annab Euroopa kultuuripealinnaks olemine tegutsemis- ja arenguimpulsi linnale tervikuna - aasta kultuuripealinnal on hea võimalus sõlmida uusi kontakte, ennast maailmas tutvustada, elavdada turismi, meelitada kohale investeeringuid, tõsta linna eneseteadlikkust ja mainet ning anda ka linnakodanikele võimalus oma kodulinna üle uhked olla.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing