Ühendatud haiglad alustavad tööd kahe nädala pärast

17. detsember 2001, 14:19

Kahe nädala pärast alustavad senise 13 Tallinna linnale kuuluva tervishoiuasutuse asemel tegevust AS Ida-Tallinna keskhaigla, AS Lääne Tallinna Keskhaigla ning SA Tallinna Lastehaigla.

Haiglate ühendamise eesmärgid on olnud eelkõige majanduslikud. Optimeeritud majandamiskulude arvelt lubas aselinnapea Anders Tsahkna haigla töötajatele palgatõusu ning patsientidele kvaliteetsemat raviteenust.

?Patsientide jaoks muutub teeninduskultuur paremaks,? sõnas Tsahkna. ?Ma usun, et arstiabi kvaliteedi osas pole midagi ette heita. Tegijal juhtub nii mõndagi,? lisas ta.

Lääne-Tallinna keskhaigla juhatuse esimees Kaido Kotkas ütles, et kindlasti tuleb vähendada ka personali, kuid seda ei tehta kindlasti arstide ja õdede arvelt. ?Eelkõige puudutab see majandus- ja teenindavat personali.?

Rahaliste sissemaksetena on Tallinna linna uue aasta eelarvest ette nähtud kokku 50 mln krooni Lääne- ja Ida-Tallinna keskhaiglatele ning 6 mln Lastehaiglale. ?Reformiks pole haiglate eelarves raha ette nähtud ning seepärast finantseerib linn seda.?

Kinnisvara ei kavatse haiglajuhid esialgu müüki panna. Edasine selgub uute hoonete ehitamise käigus.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing