Artikkel
 • Kuula
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Politsei uurib TV1 endise juhtkonna ümbrikupalga-afääri

  Mitu TV1 töötajat kinnitasid, et politsei on neid seoses ümbrikupalga saamisega üle kuulanud. Uuritakse TV1 endiste juhatuse liikmete Rait Killandi, Vallo Toometi ja Raul Rebase seotust ümbrikupalga maksmisega. TV1s töötas parimatel päevadel kolm aastat tagasi ligi sada töötajat.
  TV1 töötajad, kes soovisid jääda anonüümseks, ütlesid, et ümbrikupalga maksmine algas 1997. aastal, mil kanalit juhtis perekond Sõnajalad. Seejärel läks telekanal 1998. aastal Ühispanga kontrolli alla ja ümbrikupalga maksmine jätkus. ?Vallo Toomet küll ütles, et nüüd on ümbrikupalgaga kõik, aga ikka maksti edasi,? kinnitas üks TV1 töötaja. Peale Toometi olid TV1 omanikfirma Eesti Sõltumatu Televisiooni ASi juhatuse liikmed Rait Killandi ja Raul Rebane.
  TV1 töötajad ütlesid, et palka maksti nii, et kolmandik puhtalt ja kaks kolmandikku mustalt.
  Kaks aastat tagasi maksti töötajatele Ühispangast välja lahkumiskompensatsioon kahe kuupalga ulatuses, samuti n-ö mustalt. Ühtlasi pidid töötajad alla kirjutama lahkumisavaldusele. Töötajad olid nõus, sest vastasel korral oleks neile makstud koondamishüvitist vaid nn ametliku palga pealt. Skeem tulenes asjaga kursis olevate TV1 töötajate sõnul lepingust Ühispanga ja TV1 vahel, et uus omanik Polsat saaks ettevõtte ilma töötajateta üle võtta.
  TV1 praegune juht ja toonane juhatuse liige Rait Killandi keeldus eile kõigist kommentaaridest.
  Killandi töötasu oli 130 000 krooni kuus, selgub Eesti Sõltumatu Televisiooni ASi pankrotiprotsessi käigus avalikuks tulnud dokumentidest.
  TV1 ajutine pankrotihaldur Arno Mägi ütles, et Rait Killandi saamata jäänud töötasu nõue TV1 vastu on 400 000 krooni, see on kolme kuu töötasu.
  TV1 endine juht Vallo Toomet ütles, et ka teda on üle kuulatud, aga see oli juba ammu. Toomet ütles, et ta ei saa öelda, kas ta maksis töötajatele ümbrikupalka, kuna asja kohta on algatatud kriminaalasi ja asja uuritakse.
  TV1 endine omanik Andres Sõnajalg ütles, et sel ajal, kui tema oli ettevõttega seotud, ümbrikupalka ei makstud.
  Möödunud aasta novembris tasus Ühispank kui telekanali endine omanik maksuametile ettekirjutuse alusel 12 miljonit krooni TV1 töötajatele makstud ümbrikupalkade pealt kokku hoitud raha. Teadaolevalt pole pank ettevõtte endiselt juhtkonnalt nimetatud summat tagasi nõudnud.
  Autor: ÄP Online
 • Hetkel kuum
Olev Remsu: Eesti piir ja Hiina müür. Teeks äkki ise ühe leppe?
Otsesuhted ja kokkulepped Hiinaga tundub midagi ilmvõimatut, kuid pragmaatiline diil oleks äkki meilegi lahendus, just julgeolekut silmas pidades, kirjutab kirjanik Olev Remsu.
Otsesuhted ja kokkulepped Hiinaga tundub midagi ilmvõimatut, kuid pragmaatiline diil oleks äkki meilegi lahendus, just julgeolekut silmas pidades, kirjutab kirjanik Olev Remsu.
Suur analüüs: üks vana strateegia aitab laisal investoril turgu edestada
Investorid otsivad pidevalt head strateegiat, et anda oma portfellile hoogu. Üks lihtsamini mõistetav on Dow’ koerte strateegia, mis sobib laisemale investorile.
Investorid otsivad pidevalt head strateegiat, et anda oma portfellile hoogu. Üks lihtsamini mõistetav on Dow’ koerte strateegia, mis sobib laisemale investorile.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Graafikud: võrdle, kuidas sinu maakonnas ärid hakkama saavad
Kogu Eesti tundis 2023. aastal, kuidas majanduslikult keeruline aeg tegi oma töö. Ettevõtete koondamiste ja pankrottide tagajärjel vähenes töökohtade arv ja suurenes töötute hulk. Kuigi palgakasv jätkus, oli see hulga väiksem kui aasta varem. Vaatluse alla võtsime sel korral kaks maakonda, mis jäävad Harjumaalt ja Tallinnast vaadates Eesti teise otsa: Valgamaa ja Võrumaa. Need naabermaakonnad külgnevad Läti­ piiriga, mis võiks anda vähemalt geograafilise eelise ekspordiks.
Kogu Eesti tundis 2023. aastal, kuidas majanduslikult keeruline aeg tegi oma töö. Ettevõtete koondamiste ja pankrottide tagajärjel vähenes töökohtade arv ja suurenes töötute hulk. Kuigi palgakasv jätkus, oli see hulga väiksem kui aasta varem. Vaatluse alla võtsime sel korral kaks maakonda, mis jäävad Harjumaalt ja Tallinnast vaadates Eesti teise otsa: Valgamaa ja Võrumaa. Need naabermaakonnad külgnevad Läti­ piiriga, mis võiks anda vähemalt geograafilise eelise ekspordiks.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Metallitööstus sunnib end raskel ajal vastu võtma iga töö
Ekspordile suunatud Viljandimaa metallitööstusettevõte Metest tunnetab praegu kõige raskemat aega. See tähendab, et enam ei saa valida tehtavat tööd, vaid vastu tuleb võtta kõik pakutav.Kuigi praegu valitseb majanduslikult keeruline aeg, kavatseb Metest Steel siiski kindlalt laieneda.
Ekspordile suunatud Viljandimaa metallitööstusettevõte Metest tunnetab praegu kõige raskemat aega. See tähendab, et enam ei saa valida tehtavat tööd, vaid vastu tuleb võtta kõik pakutav.Kuigi praegu valitseb majanduslikult keeruline aeg, kavatseb Metest Steel siiski kindlalt laieneda.
Nädala lood: lennujaamas valitseb aastaid üks firma, linnaasutuses paljastati bardakk
Lõppeva nädala olulisemate lugude hulka sattusid nii Tallinna linnasutuse kohta tehtud audit, lennujaamas ligi kümme aastat miljonite eest koristustöid endale haaranud üks firma ja Äripäeva investoriküsitlus.
Lõppeva nädala olulisemate lugude hulka sattusid nii Tallinna linnasutuse kohta tehtud audit, lennujaamas ligi kümme aastat miljonite eest koristustöid endale haaranud üks firma ja Äripäeva investoriküsitlus.
Kas rohepööre tähendab eurokommunismi? Või on see lihtsalt üks utoopia?
Küsimusele, kas rohepööre tähendab seda, et oleme sunnitud hakkama ehitama eurokommunismi, vastab Erik Moora, et kahetsusväärselt on keskkonnateemad, mis muidu vabades ühiskondades ei ole vaidlusobjekt, ära ideologiseeritud, nii et praegu näeme, kuidas poliitilised vastased vaidlevad mitte sisu üle, vaid selle üle, miks midagi teha ei saa. Samas on ilmne, et kuna inimtegevus ületab planeedi talumisvõime piire mitmekordselt, pole samamoodi jätkamine võimalik.
Küsimusele, kas rohepööre tähendab seda, et oleme sunnitud hakkama ehitama eurokommunismi, vastab Erik Moora, et kahetsusväärselt on keskkonnateemad, mis muidu vabades ühiskondades ei ole vaidlusobjekt, ära ideologiseeritud, nii et praegu näeme, kuidas poliitilised vastased vaidlevad mitte sisu üle, vaid selle üle, miks midagi teha ei saa. Samas on ilmne, et kuna inimtegevus ületab planeedi talumisvõime piire mitmekordselt, pole samamoodi jätkamine võimalik.
Volkswagen Golf 50: kuidas Põrnika järeltulijast kujunes hea auto mõõdupuu
Märtsi lõpus möödus pool sajandit päevast, mil algas Volkswagen Golfi tootmine. Ikoonilise Põrnika järeltulijast sai ettevõtte jaoks veelgi olulisem mudel.
Märtsi lõpus möödus pool sajandit päevast, mil algas Volkswagen Golfi tootmine. Ikoonilise Põrnika järeltulijast sai ettevõtte jaoks veelgi olulisem mudel.
Palgastatistika: pakkumised kasvasid 13%
Töökuulutustes pakutav keskmine brutopalga vahemik oli esimeses kvartalis 1660–2244 eurot. See on 13% rohkem kui 2023. aastal samal ajal, näitab tööportaali CVKeskus.ee statistika.
Töökuulutustes pakutav keskmine brutopalga vahemik oli esimeses kvartalis 1660–2244 eurot. See on 13% rohkem kui 2023. aastal samal ajal, näitab tööportaali CVKeskus.ee statistika.
Riisalo tahab töötutoetust kärpida Maksutõus soolas
Majandusminister Tiit Riisalo plaanide järgi saaks riigieelarvest kokku hoida 60 miljonit eurot, kui töötutoetuste maksmine uue reformiga katta töötukassa kogutavate kindlustusmaksetega.
Majandusminister Tiit Riisalo plaanide järgi saaks riigieelarvest kokku hoida 60 miljonit eurot, kui töötutoetuste maksmine uue reformiga katta töötukassa kogutavate kindlustusmaksetega.