Artikkel
 • Kuula
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Äripäev paljastas Preatoni Achilleuse kanna

  Kas Preatoni on suli või filantroop, eetiline ja aus suurärimees või hoopis kelm? Kaalu ühel pool vihtidena Eestisse toodud sajad miljonid kroonid, elava kaubandusega Kristiine kaubanduskeskus, omanimeline pank ning hulk kinnisvaraobjekte; teisel pool suuremahuliste maksupettuste kahtlus, väikeaktsionäridelt miljonite kroonide väljapetmine, insaidertehingud börsil, võõra raha enda kaukasse ajamine jne. Inno lugude eesmärk polnud anda sellele hinnangut ? lugeja ees seisis Preatoni äri alasti ning hinnangute andmine jääb lugeja enda teha.
  Ernesto Preatoni on kaheldamatult Isiksus. Mõne aastaga oli ta saavutanud tähelepanuväärse mõjujõu nii Eesti äriringkondades kui ka võimukoridorides. Oli ta ju aastaid Eesti suuruselt teise panga Ühispanga lemmikkunde ning Eesti kodakondse Preatoni firma aktsionäride koosolekul käis rahandusminister Siim Kallas isiklikult aktsionäride head investeeringut kiitmas. Rääkimata siis kohaliku äri- ja poliitikamaailma Figarost, Jüri Mõisast, kes osutus aktiivseimaks Preatoni eestkostjaks. Kuid Inno suutis sellest hoolimata ümber lükata selle tavakodanikele alati meelehärmi tekitava ütluse ?suured sulid tõllas, väiksed võllas?.
  Preatoni äritavasid paljastavad artiklid olid seda hinnatavamad, et tegemist oli ettevõtlusega, äriga, kust info saamine on pea alati keerukam kui mõnes teises eluvaldkonnas. Eraettevõtlus on ja jääb ka tulevikus suletumaks valdkonnaks kui näiteks kultuur või ka riigivalitsemine.
  Millised on siis Preatoni-saaga tagajärjed? Kõigepealt konkreetsed sündmused ? väikeaktsionäridele külma teinud Pro Kapital on börsilt välja visatud, valitsus algatas seadusemuudatuse, mille järgi ei tohi advokaadid enam ettevõtete tegevjuhid olla (seotud Preatoni ihuadvokaadi Aivar Pihlaku osalustega tehingutes), maksupolitsei algatas Preatoni tehingute uurimise, mille vahekokkuvõtteni jõutakse jaanuaris, siis selgub ka, kas on põhjust kriminaalasja algatamiseks. Ja Ernesto Preatoni on loobunud Eesti kodakondsusest.
  Kuid artiklitel on ka laiem ja Eesti majandusele ehk olulisemgi tagajärg ? artiklid andsid raskekaalulise panuse siinse ärikliima puhastumisele. Crime doesn?t pay ? petturlus ja kõverad äritavad ei tasu end ära, vaid varem või hiljem maksavad valusalt kätte. Sõnum, millele paljud suur- ja ka väikeärimehed nüüd enne tehingute tegemist mõtlema on hakanud. Ning seaduste ja eetiliste äritavadega pahuksisse läinud ärimeestest kirjutades ei ole ?süüdi? ajakirjandus, vaid Achilleuse kannaks on ikka ärimehed ise.
 • Hetkel kuum
Argo Alaniit: saagu „Welcome to Estoniast“ riiki tutvustav hotell
Käin välja idee ehitada kahe-kolme maailma suurima lennujaama lähedusse Eestit iseloomustav ja tutvustav butiikhotell kuni 200 numbritoaga, kirjutab Argo Alaniit arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Käin välja idee ehitada kahe-kolme maailma suurima lennujaama lähedusse Eestit iseloomustav ja tutvustav butiikhotell kuni 200 numbritoaga, kirjutab Argo Alaniit arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tururiskid tõusevad: Lähis-Ida kriis eskaleerub, inflatsioon ja majandustulemused survestavad Wall Streeti
Kõik üksteist S&P 500’sse kuuluvat sektorit lõpetasid reede kahjumis. Aktsiaturud takerdusid peale raportit potentsiaalsest Iraani rünnakust Iisraeli vastu.
Kõik üksteist S&P 500’sse kuuluvat sektorit lõpetasid reede kahjumis. Aktsiaturud takerdusid peale raportit potentsiaalsest Iraani rünnakust Iisraeli vastu.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Väikelinna vinoteek ootab konkurente
Rakvere vinoteek Mullistuudio tegutseb Lääne-Virumaal ainsa omanäolisena. Vinoteegi omanik Maie Urbas tervitaks tihedamat konkurentsi.
Rakvere vinoteek Mullistuudio tegutseb Lääne-Virumaal ainsa omanäolisena. Vinoteegi omanik Maie Urbas tervitaks tihedamat konkurentsi.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Metallitööstus sunnib end raskel ajal vastu võtma iga töö
Ekspordile suunatud Viljandimaa metallitööstusettevõte Metest tunnetab praegu kõige raskemat aega. See tähendab, et enam ei saa valida tehtavat tööd, vaid vastu tuleb võtta kõik pakutav.Kuigi praegu valitseb majanduslikult keeruline aeg, kavatseb Metest Steel siiski kindlalt laieneda.
Ekspordile suunatud Viljandimaa metallitööstusettevõte Metest tunnetab praegu kõige raskemat aega. See tähendab, et enam ei saa valida tehtavat tööd, vaid vastu tuleb võtta kõik pakutav.Kuigi praegu valitseb majanduslikult keeruline aeg, kavatseb Metest Steel siiski kindlalt laieneda.
Üks Eesti parimaid juhte otsib töötajate palkamisel vau-tunnet
Inimeste palkamisel organisatsiooni mängib rolli tunne, kui pärast vestlust on vau-tunne, siis on hästi, ütles OIXIO Grupi juhatuse esimees Ivo Suursoo.
Inimeste palkamisel organisatsiooni mängib rolli tunne, kui pärast vestlust on vau-tunne, siis on hästi, ütles OIXIO Grupi juhatuse esimees Ivo Suursoo.
Kas rohepööre tähendab eurokommunismi? Või on see lihtsalt üks utoopia?
Küsimusele, kas rohepööre tähendab seda, et oleme sunnitud hakkama ehitama eurokommunismi, vastab Erik Moora, et kahetsusväärselt on keskkonnateemad, mis muidu vabades ühiskondades ei ole vaidlusobjekt, ära ideologiseeritud, nii et praegu näeme, kuidas poliitilised vastased vaidlevad mitte sisu üle, vaid selle üle, miks midagi teha ei saa. Samas on ilmne, et kuna inimtegevus ületab planeedi talumisvõime piire mitmekordselt, pole samamoodi jätkamine võimalik.
Küsimusele, kas rohepööre tähendab seda, et oleme sunnitud hakkama ehitama eurokommunismi, vastab Erik Moora, et kahetsusväärselt on keskkonnateemad, mis muidu vabades ühiskondades ei ole vaidlusobjekt, ära ideologiseeritud, nii et praegu näeme, kuidas poliitilised vastased vaidlevad mitte sisu üle, vaid selle üle, miks midagi teha ei saa. Samas on ilmne, et kuna inimtegevus ületab planeedi talumisvõime piire mitmekordselt, pole samamoodi jätkamine võimalik.
Volkswagen Golf 50: kuidas Põrnika järeltulijast kujunes hea auto mõõdupuu
Märtsi lõpus möödus pool sajandit päevast, mil algas Volkswagen Golfi tootmine. Ikoonilise Põrnika järeltulijast sai ettevõtte jaoks veelgi olulisem mudel.
Märtsi lõpus möödus pool sajandit päevast, mil algas Volkswagen Golfi tootmine. Ikoonilise Põrnika järeltulijast sai ettevõtte jaoks veelgi olulisem mudel.
Parvel Pruunsild annetas Isamaale 100 000 eurot
Suurima annetuse sai esimeses kvartalis Isamaa: ärimees Parvel Pruunsild annetas erakonnale 100 000 eurot, teist sama palju sai erakond Margus ja Aivar Linnamäelt – kumbki annetas 50 000 eurot.
Suurima annetuse sai esimeses kvartalis Isamaa: ärimees Parvel Pruunsild annetas erakonnale 100 000 eurot, teist sama palju sai erakond Margus ja Aivar Linnamäelt – kumbki annetas 50 000 eurot.
Tarbimise jalajälge vähendavad ettevõtted, tarbijad ise aga suurendavad
Soomlaste tarbimise süsinikujalajälg on sellel sajandil peaaegu poolitunud, aga see on puhtalt ettevõtete teene, kodumajapidamiste kasvav tarbimine ja üleminek heitmemahukamatele toodetele on osa edust ära söönud.
Soomlaste tarbimise süsinikujalajälg on sellel sajandil peaaegu poolitunud, aga see on puhtalt ettevõtete teene, kodumajapidamiste kasvav tarbimine ja üleminek heitmemahukamatele toodetele on osa edust ära söönud.