Kadi Heinsalu • 25. veebruar 2002 kell 7:06

Rogge: Mühleggile jäetakse kaks eelmist kuldmedalit alles

Hispaania lipu all suusatanud sakslane Johann Mühlegg võitis olümpiamängudel meeste 30kilomeetri ja 50kilomeetri murdmaadistantsid ja lisaks jälitussõidu. Üllatustest dopingule tehti talle 30kilomeetri ja jälitussõidu vahepeal, kuid kaotab Mühlegg siiski vaid 50kilomeetri maratonisõidu medali, kirjutab MTV3.fi.

Rahvusvahelise olümpiakomitee juhataja Jacques Rogge ütles, et olümpiakomitee võib ära võtta vaid positiivse testi järel võidetud medali.

'Kui sportlane võidab medali esimesel võistluspäeval ja teise neljandal, ja annab selle aja vahepeal kolmandal võistluspäeval positiivse dopingunäidu, siis on loomulik, et neljanda päeva saavutused tühistatakse,' rääkis ta. 'Aga võiksime me tühistada esimese päeva tulemusi, kui ta läbis dopingutesti? Ma ei ole jurist, kuid usun, et me ei saa teha seda,' lausus Rogge.

Samas tumestab skandaal sama sportlase varasemaid medaleid. 'Medalid on siiski vaid sümbolid ja sellises olukorras nende väärtus kahaneb,' tõdes Rogge.

Hetkel kuum