6. märts 2002 kell 7:54

Börsiülevaade: Euroopa all, Tallinn võib toetust saada majanduskasvust

Peale nädalaalguse suurt rallit jätkavad Euroopa turud täna kainenemist ning stardivad maaklerite sõnul eilsetest madalamatel tasemetel.

Tallinna Börsi võib veidi emotsionaalset toetada küll Eesti neljanda kvartali esialgne 5,4% suurune üllatuslik majanduskasv, kuigi samas on juba mõnda aega turul oodatud ka kasumivõtmise algust.

Kuigi võrreldes esmaspäevaga tõusid eile Tallinna Börsil mahud ja aktiivsus oli ka siin näha, et investoritel edasiliikumise osas kindalt nägemust pole. Väärtpaberite hinnanoteeringud sulasid päeva jooksul kokku ning hinnad püsisid stabiilsed.

Peata näib ekslevat ka eilse päeva käibeliider Hansapank. Kaks kolmandikku börsipäeva käibest andnud aktsia on liikunud peale kiiret aastaalguse rallit juba viis viimast päeva 210 krooni ümber (13,42 euro ümber). Eile sulgus aktsia 211,43 kroonil (13,50 eurol), jäädes 0,4% plussi.

Võrreldes hiljutise ralli läbi elanud USA börsidega liikusid eile realistlikumalt ka Euroopa turud. Eesotsas paljude arvates ülehinnatud tehnoloogiasektoriga ei jäänud muserdamata ka Euroopa telekomisektor, mis avaldas omakorda mõju Eesti Telekomi aktsiale. Väärtpaber sulgus 76,98 kroonil (4,92 eurol) ehk 0,4% miinuses. Võib arvata, et peale suurt rallit tõmbavad lähipäevadel koomale ka USA turud ning pinge Eesti Telekomi aktsia osas jätkub.

Hetkel kuum