Ülo Toomsalu • 21. märts 2002 kell 6:34

Pärnu PM: Lavassaare volikogu juhti peab liikmeks kolm parteid

Pärnumaa Lavassaare vallavolikogu esimees Ülle Varik on kantud kolme erakonna nimekirja, Variku arvates kuulub ta vaid Eestimaa Rahvaliitu, kirjutab Pärnu Postimees.

?Oh sa taevane aeg!? ütles Varik eile, kui oli ajakirjanikult teada saanud, et ajalehe Postimees internetiversioonis avaldatud Eesti erakondade nimekirjade järgi peaks ta olema nii Eesti Demokraatliku Partei, Eestimaa Keskerakonna kui Eestimaa Rahvaliidu liige.

Variku väitel pole ta Eestimaa Demokraatlikusse Parteisse kunagi astunud, kuigi erakonna nimekirja järgi olevat ta seda teinud 1998. aasta 29. juunil. Aasta ja kaks kuud hiljem Keskerakonda astumise võttis Varik omaks, kuid sinna astunud ta kui toetajaliige.

Eelmisel suvel enne presidendivalimisi õnnestus Rahvaliidu Pärnumaa piirkonna esimehel Riho Erismaal ja Riigikogu liikmel Jaanus Männikul Varik Rahvaliitu meelitada. ?Ütlesin neile, et olen Keskerakonna toetajaliige, aga nad ei pidanud seda oluliseks,? ütles Varik.

Keskerakonna Pärnumaa piirkonna esimehe Peeter Orava teatel oleks Varik pidanud avalduse kirjutama, et soovib Keskerakonnast välja astuda.

Pärnu abilinnapea Margus Tammekivi on nii Rahvaliidu kui Keskerakonna nimekirjas. Tammekivi sõnade järgi astus ta 1994. aastal Eesti Maarahva Erakonda. ?Rahvaliiduks liitudes pidid inimesed avaldused kirjutama ja kuna mina ei kirjutanud, lugesin end väljaastunuks,? rääkis Tammekivi.

Hetkel kuum