27. märts 2002 kell 15:03

Rask: narkokaupmeeste karistamine karmimaks

Kriminaalpreventsiooni nõukogu istungit ette valmistav justiitsminister Märt Rask teeb ettepaneku arutada homsel nõukogu istungil narkokaupmeeste karistamise karmistamist.

'Leian jätkuvalt, et narkokaupmeeste karistusi tuleb oluliselt karmistada. Kutsun üles nõukogu sel teemal pikemalt peatuma,' lisas Rask.'Sügisel rakenduva karistusseadustikuga tuleb hakatanarkootikumidega kaubitsejaid oluliselt karmimalt kohtlema'. 'Loodan, et kriminaalpreventsiooni nõukogu, kuhu kuulub hulgaliselt mõjukaid isikuid, toetab karistuspoliitilist otsust'.

'Narkootikumidega kauplemine on tõsine kuritegu,' ütleb minister Rask oma pöördumises Kriminaalpreventsiooni Nõukogule ' Narkootikumide tarvitamine on haigus ja seda tuleb ravida'.

Samas taunib justiitsminister Märt Rask osade noorpoliitliste organisatsioonide poolt väljakäidud mõtet, justkui võiks kergemad narkootikumid Eestis legaliseerida.

'Ei ole kergeid ega raskeid narkootikume. Tahaks uskuda, et narkootikumide legaliseerimine ei muutuks kellegi eesmärgiks,' lisas Rask. 'Ka väide, nagu viljeletaks Eestis äärmiselt liberaalset karistuspoliitikat tundub pisut kohatu. Peaaegu kõik vanglad on kinnipeetavaid pilgeni täis '.

Hetkel kuum