Inge Rumessen • 9. aprill 2002 kell 9:11

Raepress: Linna korteritega hangeldamine on bluff

Tänane Äripäev kirjutab, et Tõnis Paltsu linnavalitsuse otsuse eelnõu, mis oleks välistanud Tallinna munitsipaalkorteritega hangeldamise ja säästnud linnakassale kümneid miljoneid kroone, on uus linnavalitsus kalevi alla pistnud.

<b>Järgneb Raepressi saadetud vastukaja:</b>

Lasnamäe linnaosa valitsuse kinnitusel on ajalehe 'Äripäev' väited otsustuskorras müüdud korteritega hangeldamisest ning linnaosavalitsuse ametnike seotusest väidetavalt neid kortereid hangeldava firmaga alusetud.

'Kustkohast Äripäev on niisugused andmed võtnud? Tahaks selle ajakirjanikuga rääkida, sest see jutt, mis ajalehes kirjas, on ei vasta absoluutselt tõele,' ütles Lasnamäe linnaosa vanema asetäitja Paavo Pettai.

Pettai rõhutas, et alustatud otsustuskorras müügi protsess ei ole Lasnamäel veel mitte ühelgi juhul lõpule jõudnud. Seega ei ole olnud võimalik ka korterite edasimüümine, mida Äripäev kirjeldab.

'Me ei ole veel nende korterite müüki notariaalselt vormistanud, seega ei ole need üürnikud veel omanikukski saanud, rääkimata korteri edasimüümisest,' ütles Pettai. 'Mitte ühtegi ostu-müügi tehingut ei ole veel lõpuni vormistatud, seega ei saagi paika pidada Äripäeva väide, et osa neist korteritest on juba edasi müüdud.'

Pettai sõnul ei ole mitte ühegi korteri otsustuskorras müük käinud maaklerfirma vahendusel.

'Sellisteks väideteks ei ole mitte mingisugust alust,' ütles Pettai. 'Peamiselt on korteri ostjad sinna majutatud sundüürnikud ja ma ei usu, etnad linnalt saadud elamispinna edasi müüvad.'

Elamumajandusameti juhataja asetäitja Priit Pärtelpoja sõnul on otsustuskorras müüdud korteri edasihangeldamine äärmisel juhul vaid erandjuhtum. 'On ilmselge, et nende korterite kasutajatel ei ole kavatsust linna poolt antud võimalusega äritseda,' ütles Pärtelpoeg. 'Reeglina kindlustab üürnik endale sellega võimaluse korterit ise edasi asustama jääda.'

Otsustuskorras müügi põhjendatuse kontrollituse tagab taotluse mitmekordne läbivaatamine - lõpliku otsuse langetab linnavolikogu pärast küsimuse läbivaatamist ja otsustamist linnaosa valitsuses ja linnavalitsuses. Eluruumide otsustuskorras müüki reguleerib linnavara võõrandamise kord.

Hetkel kuum