Heidit Kaio • 16. aprill 2002 kell 11:58

Eesti tippjumestajad on Eurovisioonis pettunud

Jumestajate ja grimeerijate ühendus pole rahul, et Eurovisiooni 909 000 kroonisele tellimusele ei korraldatud riigihanget ega konkurssi.

909 000 kroonise tellimuse leida Eurovisioonile 13 make-upi tegijat ja 13 juuksurit ning varustada nende töökohad vajaliku materjaliga sai Aimar Rolf Ko. Lepingu sõlmimise järel välja saadetud pressiteates on kirjas, et Aimar Rolf (kodanikunimega Margus Põlts) sai tellimuse, sest oli esimene, kes asja vastu huvi tundis.

Teatriliidu alaorganisatsiooni jumestajate ja grimeerijate ühendusse kuulub 41 Eesti teatrites ja telekanalites töötavat jumestajat. 'Võibolla üks meist hakkab Eurovisioonil tööle,' ütles ühenduse esinaine Tiiu Luht.

Aimar Rolf pakkus pärast Eurovisiooni lepingu saamist koostööd ka jumestajate ja grimeerijate ühenduse inimestele. Tiiu Luha sõnul ei nõustunud nad koostööpakkumisega, sest pakutud leping oli karm ja lubatud töötasu väike.

Tiiu Luha ütlust mööda otsisid nad Eurovisiooni meeskonnaga kontakti juba kaks päeva pärast seda, kui selgus, et järgmine lauluvõistlus toimub Eestis. 'Hiljem selgus, et meie kirjalik pöördumine oli ära kadunud,' ütles Luht.

Hetkel kuum