Tõnis Arnover • 17. aprill 2002 kell 7:44

Soome ja Rootsi alandasid majanduskasvu prognoosi

Nii Soomes kui Rootsis avaldatud värsketes prognoosides on alandatud kummagi riigi tänavusi majanduskasvu väljavaateid alla kahe protsendi.

Rootsis kevadeelarvet tutvustanud valitsus langetas selle aasta SKT prognoosi 1,4 protsendile. Möödunud sügisel lubas valitsus 2,4protsendilist majanduskasvu. Rahandusministeerium näeb majanduskasvu aeglustavate teguritena Lähis-Ida kriisi ja naftahinna tõusu.

Soome Pellervo majandusuuringute keskus (PTT) alandas Kauppalehti teatel Soome tänavuse SKT kasvu prognoosi 1,6 protsendile. PTT tegevdirektor Vesa Vihriälä ütles kommetaariks, et sellegi saavutamisega on tükk tegemist ning et kasv ei pruugi tõusta ka üle 1%.

Ülejäänud majanduse prognoosijad pakuvad Soome selle aasta majanduskasvuks 1,5-2%.

Hetkel kuum