Viktoria Korpan • 7. mai 2002 kell 11:21

Eesti suurima arvutihulgimüüja GNT käive tõusis 112 mln kroonile

Eesti suurima arvutikaupade hulgimüüja ASi GNT Eesti käive tõusis tänavu esimeses kvartalis 112 miljonile kroonile.

GNT Eesti 2001. aasta I kvartali oli 92,7 miljonit krooni.

'Seega saavutasime tubli 20% kasvu, mis on veidi parem kui oodatud ja ilmselt natuke enam kui infotehnoloogiatoodete turu kasv tervikuna,' ütles GNT Eesti tegevdirektor Andres Suitso täna. 'Hinnanguliselt kasvas turg esimeses kvartalis 10%.'

'Kui võrrelda kvartali kuid omavahel, siis kvartali algus oli veidi hoogsam, märts kujunes aga oodatust veidi tagasihoidlikumaks. Samas jälgides turu üldisi arenguid, on see nii olnud ka paljudel teistel arvutifirmadel ja midagi üllatavat siin ei ole,' märkis Suitso.

Täpsed kasuminumbrid avaldab GNT aasta lõpus.

'Esimese kvartali kasum vastas aga ootustele,' lausus Andres Suitso. '2001. aasta kasum oli 4,5 miljonit krooni, mis moodustas 1,06% netokäibest.Planeeritud kasumitootlikus infotehnoloogia hulgimüügis on ca 1% netokäibest.'

Suitso sõnul on võrreldes Eesti IT-turuga Läti ja Leedu endiselt kiiremini arenevad.

'Lätis on GNT-l olnud võrreldes möödunud aasta esimese kvartaliga koguni 60%

kasvu ja Leedus 22%,' ütles ta.

GNT müüb Hewlett-Packardi, IBMi, Microsofti, NECi, Compaqi, Toshiba, Epsoni ja teiste firmade tooteid.

GNT Eesti AS on GNT Grupi liige, kuhu kuuluvad ka GNT Finland Soomes, GNT Latvia Lätis ning GNT Lithuania Leedus. GNT Grupi auditeeritud müügikäive aastal 2001 oli 453 miljonit eurot, millest 346,6 miljonit eurot pärines Soome turult ja 106,7 miljonit Baltikumist. GNT Eesti ASi 2001. aasta käive oli 425 miljonit krooni.

Eesti suuruselt teise arvutikaupade hulgimüüja OÜ Elko Reval 2002. aasta I kvartali käive oli 28,6 miljonit krooni. Eelmise aastal samal perioodil oli ettevõtte käive 30,9 miljonit krooni.

Hetkel kuum