Inge Rumessen • 17. juuni 2002 kell 10:11

Maksurevisjone võib korraldada ka öösiti

Juulist jõustuv maksukorralduse seadus lubab maksurevisjone viia läbi ka öösel, kui see kattub ettevõtte tööajaga.

IMG Konsultant maksukonsultandi Marge Rimmi selgitusel viiakse revisjone läbi üldisel tööajal või ettevõtte tööajal. Võimaluse korral on maksukohustuslane kohustatud tagama revidendile kohase töökoha või tööruumi võtmata selle eest tasu. Kui maksukohustuslasel pole võimalik revidendi kasutusse töökohta anda, siis võib asju ja dokumente ette näidata ka maksuhalduri ametiruumides või maksukohustuslase eluruumides.

Lisaks kohustustele kindlustada revident töökoha või tööruumiga, esitada dokumente ja anda selgitusi, on maksukohustuslasel revisjoniprotsessis ka mitmeid õigusi. Näiteks võib taotleda erapooliku revidendi taandamist, samuti on õigus saada revisjoni ajal teavet kontrolli käigus tuvastatud asjaoludest ja nende maksustamisalasest tähendusest. Selline maksukohustuslase teavitamine peaks kergendama nii revisjoni läbiviimist kui ka hilisemat revisjoni lõppvestlust.

Hetkel kuum