Ülo Toomsalu • 11. juuli 2002 kell 8:53

Ülevaade tänastest ajalehtedest

Eesti Päevaleht:

Uudse e-kooli projekti abil viivad septembrist asjaajamise internetti ja lihtsustavad lastevanemate ning kooli vahel suhtlemist neli kooli, kuid maksimaalselt võiks sellest abi olla umbes 600 000 inimesel.

Majandus- ning teede- ja sideminister Liina Tõnissoni sõnul võib Eesti Raudtee erastamisega tuntuks saanud suli Antonio Angotti omada raudteefirma erastamise kohta sellist teavet, mis raputaks kogu Eesti avalikkust.

Rahvaliit hakkab Villu Reiljani juhtimisel koguma allkirju, et keelata põllu- ja metsamaa müük välismaalastele 2012. aastani, ent sel juhul tuleks eurokõnelustel kapitali vaba liikumise peatükk taas avada.

Eesti Päevaleht on aastatel 1997-99 teinud tehinguid offshore-firmadega, mille puhul on maksuameti väitel tegemist varjatud töötasu maksmisega. Maksuamet nõuab ajalehelt 1,86 miljonit krooni saamata jäänud maksude tasumist.

Postimees:

Samal ajal kui Tallinna linnajuhtidel puudub veel täpne kava, kuidas kasutada maamüügist saadavaid miljoneid kroone ühiselamute üürnike olukorra leevendamiseks, surub Keskerakond juba riigile peale majade erafirmalt linnale tagasiostmist.

Eesti ravimite hulgimüügituru liider Magnum Medical ja Apotheka kaubamärgi all tegutsev apteegikett Raekoja Apteek peavad liitumisläbirääkimisi, et koos rünnata Läti apteegiturgu.

Juhul kui riiklikud ametkonnad ei kaitse piisavalt kohalikku tööjõuturgu odava võõrtööjõu eest Narva elektrijaamade ehitustöödel, siis võivad ametiühingud blokeerida võõrtööliste ligipääsu elektrijaamadele, kinnitas Eesti Ametiühingute Keskliidu (EAKL) juht Kadi Pärnits.

Alam-Pedja looduskaitsjate hinnangul ei tohiks kaldaid lõhkuvad mootorlaevad mööda Emajõge Tartust Võrtsjärve sõita. Laevatajad seevastu leiavad, et kellelegi pole õigust keelata liikumist riiklikul veeteel.

Virumaa Teataja:

Ööl vastu kolmapäeva alustati Lahemaal Kotka külas Luige kinnistul lageraiet, mis on Lahemaa rahvuspargis rangelt keelatud.

Võrumaa Teataja:

Linnavalitsus pole suutnud lõpetada Võru turuplatsi esisel alal toimuvat igapäevast bensiini- äri, paljusid turulkäijaid paneb linnavalitsuse passiivsus imestama.

Hetkel kuum