Virkko Lepassalu • 26. juuli 2002 kell 11:27

Kolmas sammas elab Hansapangas hästi

Valdava enamik Hansapanga täiendava kogumispensioni kliente on tururiski eest varjul või investeerivad mõõdukalt riskides.

26. juuli 2002 Äripäevas ilmunud oletus, et üle 80% Hansapanga kolmanda samba klientide raha on miinuses, ei vasta tõele, teatas Hansapanga Kindlustus.

Hansapanga Kindlustuse turundusjuht Neeme Raidvere teatas, et Hansapangal on ligi 15 000 kolmanda samba klienti. Neist 84% on valinud intressi garanteeriva pensionikindlustuse või mõõduka riskiga pensionifondi.

Kolmanda samba pensionifondi viimase aasta tootlus oli neljapäeva (25.07.2002) seisuga 6.6%. Samuti on Hansapanga vabatahtlik pensionifond oma kolmeaastase tegutsemisajaloo vältel suutnud pakkuda investoritele Eesti inflatsiooni ületavat tootlust.

Intressimäär, mida pensionikindlustused garanteerivad, on sõltuvalt tootest 3%-5% vahel.

Eksitava info põhjustas Neeme Raidvere kinitusel üldistus, et kõik Hansapanga kolmanda samba kliendid võtavad suurt riski ja taotlevad kõrgemat tulusust Hansa fondiplaanis. Tegelikkuses paigutab selliselt pensionikindlustuse kaudu raha investeerimisfondidesse 7% Hansapanga kolmanda samba klientidest.

Hetkel kuum