29. august 2002 kell 11:17

MobilCom revideerib oma 3G plaanid

Saksa mobiilside operaator MobilCom teatas täna koos suure kahjumi avalikustamisega kavast ümber vaadata ka firma 3G plaanid.

See tähendaks 3G teenuste edasilükkumist. Firma sõnul pole turul piisavalt nõudlust ega piisavalt vajalike tehniliste omadustega telefone, mis oleksid piisavalt odavad, vahendab Financial Times.

Enne MobilComi on 3G litsentide väärtuse mahakandmisest teatanud E-Plus, KPNi mobiilside haru Saksamaal ning Quam, Soome Sonera ja Hispaania Telefonica ühisfirma. E-Plus kandis maha 3,9 miljardit eurot ning Quam 8,4 miljardit eurot.

Lisaks võimalikele mahakandmistele teatas MobilCom ees ootavatest ulatuslikest restruktureerimistest.

Juunis lõppenud kvartali lõpetas MobilCom 172,8 miljoni euro suuruse kahjumiga, mis on enam kui kuus korda suurem 27,9 miljoni euro suurusest kahjumist aasta tagasi. Firma põhjendas kahjumit erakorraliste mahakandmiste ning reservide loomisega. Käive kahanes enam kui 22% 520 miljonile eurole.

Hetkel kuum