5. september 2002 kell 14:39

Iraagi ründamise oht ja terrorirünnaku aastapäev kergitavad kulla hinda

USA võimalik Iraagi ründamine ja lähenev terrorirünnaku aastapäev kergitas kulla hinna kuue nädala kõrgeimale tasemele, 319,20 dollarini unts.

Kulla hind on möödunud aasta sama ajaga kerkinud 17%, millega on tõusnud enim kerkinud finantsvaraks. 'Ei tohi alahinnata 11. septembri aastapäeva, eriti, kui arvestada seda, et USA valmistub sõjaks Iraagi vastu,' põhjendas väärismetalli hinnatõusu uudisteagentuurile Reuters investeerimispanga ANZ Investment Bank Euroopa metallide osakonna juht Peter Hillyard.

Vahetult pärast terrorirünnakut aasta tagasi kerkis kulla hind momentaalselt 10%295 dollarini unts. Juunis esile kerkinud kartused, et toimub uus rünnak, tõstis tookord kulla hinna kahe kuni kahe ja poole aasta kõrgeimale tasemele, 330,30 dollarini unts.

Kui võtta arvesse aktsiaturgude ja dollari kursi langust ning seda, et kullakaevandusettevõted on tulevikutehingute osatähtsust vähendanud, on väärismetalli hinna kerkimine loogiline ja tõusuruumi jääb ülegi.

Hetkel kuum