• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Arvutituru maht jõudis jaanuari tulemuse lähedale

  Septembri esimesed sügisekuulutajad on arvutiostjad, kes suurendavad arvutifirmade käivet juba alates augusti lõpust, muutes septembri turumahu rekordilähedaseks.
  Nii juhtus ka sel aastal ? septembri turumaht, 81,7 miljonit, on jaanuari järel teisel kohal sel aastal, kuigi aasta esimesel kuul tegid kolm suurimat arvutihulgifirmat käivet üle 100 miljoni krooni. ?Maailmas oli asi suhteliselt pessimistlik, IT on täitsa out,? nendib Tech Data juht Kaur Lohk. ?Samas aga oli Balti turg selgelt tõusutrendis ja tundub, et see trend jätkub.?
  Hulgifirmad rõõmustasid möödunud kuu tulemusi analüüsides just komponentide mahu kasvu üle ? kohalikud arvutite kokkupanijad suurendasid sügise saabudes järsult toodangut ja mõistagi telliti siis suuremaid partiisid.
  Elko Reval OÜ vahetas septembris nime ja alates 1. oktoobrist kannab see hulgifirma uue juriidilise isikuna nime Elko Eesti AS.
  Muutuse põhjustas firma juhi Erik Tuimanni sõnul korporatsiooni sisemine vajadus korrigeerida tütarfirmade omandisuhteid ning mitmeid sisemisi protseduure ja rutiine.
  ?Kuum teema on endiselt sülearvutid ja juhtmeta võrgu tooted. Sellest on küll juttu olnud juba varasemates ülevaadetes, kuid eks see näitab trendi püsivust,? kommenteeris Tuimann septembri tulemust, mis oli firma jaoks edukuselt aasta teine kuu. Kõige enam küsitakse Elkost turuliidri Hewlett-Packardi arvuteid, kuid järjest rohkem ka Acerit.
  Tuimann ei pea pihuarvuteid Eestis veel edukaks kaubaartikliks. ?Pakun, et küsimus on hinna ja funktsionaalsuse suhtes ? tavakasutaja eelistab sülearvutit pihuarvutile, jättes viimase eelkõige spetsiifiliste mobiillahenduste (näiteks müügimehe mobiilne töökoht), tehnikahuviliste ning suuremat kulueelarvet kasutavate tarbijate huviobjektiks.?
  Uutele, parema funktsionaalsusega kergematele mudelitele, millesse on integreeritud ka mobiiltelefon, ennustatakse aga juba suuremat edu.
  Neljandas kvartalis ennustab Tuimann kogu Eesti arvutiturule vähemalt 15 kasvu möödunud aastaga võrreldes. Sülearvutitega tulevad välja ilmselt ka kõik ülejäänud kohalikud arvutite kokkupanijad, kes seda siiani teinud pole.
  Kasvugrupid on ka Tech Data juhi Kaur Lohki sõnul püsinud samad: need on kantavad arvutid (HP, IBM, Fujitsu-Siemens), LCD-monitorid (Philips ja Viewsonic), ka on serverimüük hakanud elavnema.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Aktsiaturud on närvilised, peljatakse süngemat stsenaariumi
Aasia turud püüdsid teisipäeval rahuneda pärast paari metsikut päeva ja USA aktsiate järjekordset langust, võlakirjade tootluse tõusu ja valuutaturgude volatiilsust, kuna investorid valmistuvad ülemaailmse majanduslanguse riski suurenemiseks.
Aasia turud püüdsid teisipäeval rahuneda pärast paari metsikut päeva ja USA aktsiate järjekordset langust, võlakirjade tootluse tõusu ja valuutaturgude volatiilsust, kuna investorid valmistuvad ülemaailmse majanduslanguse riski suurenemiseks.
Ärikutse: hakkame end sättima – unistuste saarele
Kui praegu teab Eestit 8 protsenti jaapanlastest, siis pärast Osaka maailmanäitust võiks neid olla viiendik, kirjutab Eesti Tokyo saatkonna äri- ja investeeringute nõunik Oliver Ait.
Kui praegu teab Eestit 8 protsenti jaapanlastest, siis pärast Osaka maailmanäitust võiks neid olla viiendik, kirjutab Eesti Tokyo saatkonna äri- ja investeeringute nõunik Oliver Ait.
Täna algas DelfinGroupi suuromanike aktsiate müük
Tänasest saavad investorid Nasdaq Riga börsil teha ostupakkumisi neile DelfinGroupi aktsiaile, mida kaks suuromanikku müüvad.
Tänasest saavad investorid Nasdaq Riga börsil teha ostupakkumisi neile DelfinGroupi aktsiaile, mida kaks suuromanikku müüvad.
Reaalajas börsiinfo
Lemeks teenis möödunud aastal rekordilise käibe ja kasumi
Möödunud aastal oli Lemeks ASi käive 193 miljonit eurot, mis oli 61% suurem tunamullusest käibest. Hea aasta põhjus oli ettevõtte juhatuse esimehe Jüri Külviku sõnul selles, et koroona ajal kulutamata jäänud raha investeeriti Eestis ja Euroopas kodude uuendamisse, mis tõi kaasa puidust toodete müügi hüppelise kasvu.
Möödunud aastal oli Lemeks ASi käive 193 miljonit eurot, mis oli 61% suurem tunamullusest käibest. Hea aasta põhjus oli ettevõtte juhatuse esimehe Jüri Külviku sõnul selles, et koroona ajal kulutamata jäänud raha investeeriti Eestis ja Euroopas kodude uuendamisse, mis tõi kaasa puidust toodete müügi hüppelise kasvu.
Raadiohitid: vihjed kasvusektoritele ja hinnalangusele uusarendustes
Kust võiks investorid leida praegusel ajal kasvu, mis viitab peidetud hinnalangusele uusarenduste turul ja kuidas elada üle langusperiood ehituses – need olid sel nädalal raadiokuulajate põletavamad küsimused, millele saadetest vastust otsiti.
Kust võiks investorid leida praegusel ajal kasvu, mis viitab peidetud hinnalangusele uusarenduste turul ja kuidas elada üle langusperiood ehituses – need olid sel nädalal raadiokuulajate põletavamad küsimused, millele saadetest vastust otsiti.
Azovstali omanik plaanib Euroopasse terasetehast
Uudistest kõigile tuntuks saanud Azostali tehase omanikfirma Metinvest tahab rajada Euroopasse Ukraina rauamaagi töötlemise tehase.
Uudistest kõigile tuntuks saanud Azostali tehase omanikfirma Metinvest tahab rajada Euroopasse Ukraina rauamaagi töötlemise tehase.
Taani: Nord Stream 2 gaasitoru lekib ohtlikult
Taani energiajärelvalve teatel lekib Läänemere põhjas olev gaasitoru Nord Stream 2 ohtlikult; lekke kohas on välja kuulutatud meresõidu keelutsoon.
Taani energiajärelvalve teatel lekib Läänemere põhjas olev gaasitoru Nord Stream 2 ohtlikult; lekke kohas on välja kuulutatud meresõidu keelutsoon.
Mõõduvõtt Snellis: linna katse staadion Sifilt välja osta läks luhta Igamehe spordi eest ei taha enam kumbki maksta
Augustiõhtuid Snelli pargis on ilmestanud üle aia staadionile ronivad pallurid, sest tasuta igamehe spordi aeg vanalinna väljakul on ümber ning linnal spordiplatsi ära osta ka ei õnnestunud.
Augustiõhtuid Snelli pargis on ilmestanud üle aia staadionile ronivad pallurid, sest tasuta igamehe spordi aeg vanalinna väljakul on ümber ning linnal spordiplatsi ära osta ka ei õnnestunud.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.