• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Arvutituru maht jõudis jaanuari tulemuse lähedale

  Septembri esimesed sügisekuulutajad on arvutiostjad, kes suurendavad arvutifirmade käivet juba alates augusti lõpust, muutes septembri turumahu rekordilähedaseks.
  Nii juhtus ka sel aastal ? septembri turumaht, 81,7 miljonit, on jaanuari järel teisel kohal sel aastal, kuigi aasta esimesel kuul tegid kolm suurimat arvutihulgifirmat käivet üle 100 miljoni krooni. ?Maailmas oli asi suhteliselt pessimistlik, IT on täitsa out,? nendib Tech Data juht Kaur Lohk. ?Samas aga oli Balti turg selgelt tõusutrendis ja tundub, et see trend jätkub.?
  Hulgifirmad rõõmustasid möödunud kuu tulemusi analüüsides just komponentide mahu kasvu üle ? kohalikud arvutite kokkupanijad suurendasid sügise saabudes järsult toodangut ja mõistagi telliti siis suuremaid partiisid.
  Elko Reval OÜ vahetas septembris nime ja alates 1. oktoobrist kannab see hulgifirma uue juriidilise isikuna nime Elko Eesti AS.
  Muutuse põhjustas firma juhi Erik Tuimanni sõnul korporatsiooni sisemine vajadus korrigeerida tütarfirmade omandisuhteid ning mitmeid sisemisi protseduure ja rutiine.
  ?Kuum teema on endiselt sülearvutid ja juhtmeta võrgu tooted. Sellest on küll juttu olnud juba varasemates ülevaadetes, kuid eks see näitab trendi püsivust,? kommenteeris Tuimann septembri tulemust, mis oli firma jaoks edukuselt aasta teine kuu. Kõige enam küsitakse Elkost turuliidri Hewlett-Packardi arvuteid, kuid järjest rohkem ka Acerit.
  Tuimann ei pea pihuarvuteid Eestis veel edukaks kaubaartikliks. ?Pakun, et küsimus on hinna ja funktsionaalsuse suhtes ? tavakasutaja eelistab sülearvutit pihuarvutile, jättes viimase eelkõige spetsiifiliste mobiillahenduste (näiteks müügimehe mobiilne töökoht), tehnikahuviliste ning suuremat kulueelarvet kasutavate tarbijate huviobjektiks.?
  Uutele, parema funktsionaalsusega kergematele mudelitele, millesse on integreeritud ka mobiiltelefon, ennustatakse aga juba suuremat edu.
  Neljandas kvartalis ennustab Tuimann kogu Eesti arvutiturule vähemalt 15 kasvu möödunud aastaga võrreldes. Sülearvutitega tulevad välja ilmselt ka kõik ülejäänud kohalikud arvutite kokkupanijad, kes seda siiani teinud pole.
  Kasvugrupid on ka Tech Data juhi Kaur Lohki sõnul püsinud samad: need on kantavad arvutid (HP, IBM, Fujitsu-Siemens), LCD-monitorid (Philips ja Viewsonic), ka on serverimüük hakanud elavnema.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Erootikapood loobus börsiplaanidest Omanik: me ei sobitu oma harimata juhatusega börsile
Tallinna börs teatas täna, et erootikapoode Hot Lips opereeriv HC Pro AS on otsustanud börsiletulekust loobuda. Ettevõtte juhi ja omaniku Timo Juhani Majuri sõnul selgus, et lisakapitali neil siiski vaja ei ole, samuti tekkis tal tunne, et nad ei sobi börsile.
Tallinna börs teatas täna, et erootikapoode Hot Lips opereeriv HC Pro AS on otsustanud börsiletulekust loobuda. Ettevõtte juhi ja omaniku Timo Juhani Majuri sõnul selgus, et lisakapitali neil siiski vaja ei ole, samuti tekkis tal tunne, et nad ei sobi börsile.
Leedu keelas Linnamäel sealse Forum Cinemase ostu
Apollo kinokontserni omanikul Margus Linnamäel ei lähe suurkonkurendi Forum Cinemase ostuga just kuigi hästi: Eestis tekkinud probleemide järel teatas ka Leedu, et selline koondumine ei lähe läbi.
Apollo kinokontserni omanikul Margus Linnamäel ei lähe suurkonkurendi Forum Cinemase ostuga just kuigi hästi: Eestis tekkinud probleemide järel teatas ka Leedu, et selline koondumine ei lähe läbi.
Bigbanki varade maht ületas esmakordselt miljardi piiri
Bigbanki varade maht kasvas 1,019 miljardi euroni, ületades esimest korda miljardi euro piiri.
Bigbanki varade maht kasvas 1,019 miljardi euroni, ületades esimest korda miljardi euro piiri.