Ülo Toomsalu • 17. oktoober 2002 kell 6:53

EE: Seli pettis riigilt raha välja

Riigikantselei maksis kinni Neinar Seli korterikulud Tallinnas Köleri tänaval, kuigi neis ruumides tegutses ilusalong.

<pilt#NeinarSeli.jpg#Neinar Seli#150#166#0> 'Kas vastab tõele, et riigikogulane Neinar Seli käis 1999. aastal teie ilusalongis magamas?'

Gardeenia Ilusalongi juhataja Annika Hüüdma on keeletu. 'Absoluutselt mitte! Me rentisime selle pinna 1998. aasta detsembris kinnisvarafirma kaudu ja enne meid tegutses siin mingi büroo.'

Köhleri 4-2 ruumide rendilepingu sõlmis Hüüdma Tartu firmaga Milleenia OÜ, mis kuulus Seli tollasele äripartnerile Jaan Mugrale, kirjutab Eesti Ekspress.

Milleenia omas samas majas ka kõrvalkorterit aadressiga Köhleri 4-4.

'Ei usu, et ta (Neinar Seli ? toim) sealgi ööbis, sest seal elas üks vanamammi. See oli nii rõve korter, et ükski normaalne inimene seal olla ei saanud. No kujutage ette vana Kadrioru maja! Remonti tehti seal alles möödunud kevadel,' räägib Hüüdma.

Ekspressi käsutuses on dokumendid, mis näitavad, et Riigikantselei maksis Milleenia arvele 1999. aasta aprillist kuni juulini Seli korteri eest Köleri tänaval 20 483 krooni. Seega pidi Seli elama kas ilusalongis või mammi juures. Augustis vahetas riigikogulane korterit.

Sama aasta oktoobris toimus veel üks huvitav tehing. Selit esindava Paul Varuli advokaadibürooga seotud OÜ Trilex Kaubandus esitasb Milleeniale arve kinnisvarakonsultatsioonide eest ja võttis välja 20 400 krooni. Täpselt sama summa, mille Riigikantselei maksis Seli korteri üüriks.

Hetkel kuum