• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kohus karistas Männartit vanglaga

  Kohus mõistis Männartilt (sündinud 1967) Hüvitusfondi tsiviilhagi katteks välja 8,3 miljonit krooni. Ta mõisteti süüdi KrK § 161 (ametiseisundi kuritarvitamine) järgi.
  Lisaks mõistis kohus Männartilt kohtukuludena välja 1850 krooni sundraha, mehel tuleb tasuda ka ekspertiisikulud 26 537 krooni.
  Tõkend allkiri elukohast mittelahkumise kohta kehtib Männarti suhtes kuni kohtuotsuse jõustumiseni.
  Männart ütles reedel kohtualuse viimases sõnas, et pole tahtnud tahtlikult Hüvitusfondile kahju tekitada, kuid majanduskeskkond on dünaamiline ja kõiki asjaolusid pole alati võimalik ette näha.
  Männartit süüdistatakse selles, et ta Hüvitusfondi juhatuse liikme ja finantsdivisjoni juhina, seega olles ametiisik, kasutas ära oma ametikohale ja ametiseisundile vastavaid volitusi ning sõlmis 18. septembril 1997. aastal Hüvitusfondi nimelt offshore-ettevõttega Plantwell Investment Corporation, millelt oli juba varem varjatult tulusid saanud, forward-tehingu kinnituse. Selle kohaselt kohustus offshore-firma 19. detsembril 1997. aastal kandma aktsiate eest Hüvitusfondi arvele 85 409 410 krooni.
  Tehing oli tagatud Hüvitusfondile tasutud 8,3 miljoni kroonise tagatisrahaga. Kuigi eelnimetatud aktsiate väärtus turuhinnana oli 3. novembril 1997. aastal juba 62 920 700 krooni, ostis Männart need aktsiad offshore-firmalt siiski koguhinnaga 85 409 410 krooni.
  Tehingu kohta allkirjastas Männart 03.11.97?17.12.97 tehingukinnituse Hüvitusfondi ja offshore-firma vahel, dateerides selle fiktiivse kuupäevaga 23.09.97, et näidata eelpool nimetatud ostuhinda põhjendatud turuhinnana.
  Selliselt tekitas Männart Hüvitusfondile kahju 22 488 710 krooni, milline jäi tekitamata offshore-firmale ning mis andis võimaluse Männarti poolt 18 detsembril 1997. aastal kinnitatud Hüvitusfondi finantsdivisjoni memo alusel tagastada offshore-firmale forward-tehingu eest tasutud ettemaks 8,3 miljonit krooni.
  Männarti kaasosaline Arle Mölder viibib praegu kinnipidamiskohas, sest ta hoidis kõrvale kohtuasjast. Tema süüasi tuleb kohtus arutlusele 24. oktoobril.
  Autor: ÄP Online
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Siim Tammer: hunt börsinahas – miks börsitehinguid iseendaga tasub vältida
Soovitan võimalusel vältida börsi kaudu tehinguid iseendaga. Sellised tehingud jäävad järelevalvele silma, kirjutab finantsinspektsiooni juhatuse liige Siim Tammer asutuse blogis.
Soovitan võimalusel vältida börsi kaudu tehinguid iseendaga. Sellised tehingud jäävad järelevalvele silma, kirjutab finantsinspektsiooni juhatuse liige Siim Tammer asutuse blogis.
Goldman Sachsi tulemused panid aktsia tõusma
Goldman Sachs teatas reedel, et suutis kolmandas kvartalis kasumit pea 70 protsenti kasvatada, ületades sellega suurelt ootusi. Üleüldiselt on USA pankade jaoks kolmas kvartal olnud väga tugev, vahendab Reuters.
Goldman Sachs teatas reedel, et suutis kolmandas kvartalis kasumit pea 70 protsenti kasvatada, ületades sellega suurelt ootusi. Üleüldiselt on USA pankade jaoks kolmas kvartal olnud väga tugev, vahendab Reuters.
Arco Vara juht loodab Enefitist kiiret kasumit
Kinnisvaraarendaja Arco Vara tegevjuht Miko-Ove Niinemäe tõdes, et osales väikeses mahus Enefit Greeni IPO-l, kuid neljakordne ülemärkimine tuli talle vaatamata soodsatele oludele üllatusena. Niinemäe näeb, et investorite arvu kasv on kasulik kõigile.
Kinnisvaraarendaja Arco Vara tegevjuht Miko-Ove Niinemäe tõdes, et osales väikeses mahus Enefit Greeni IPO-l, kuid neljakordne ülemärkimine tuli talle vaatamata soodsatele oludele üllatusena. Niinemäe näeb, et investorite arvu kasv on kasulik kõigile.
Laulja Lauri Liiv: loodan, et enam kunagi ei pea suvaliselt valitud korteriomanikud kohtus kogu maja eest vastutama
Laulja Lauri Liiv kommenteeris Äripäeva Korteriühistute erilehes oma 2016. aastal saavutatud kohtuvõitu, kus ta seljatas temalt üle 100 000 euro korteriühistu laenu nõudnud suurpanga.
Laulja Lauri Liiv kommenteeris Äripäeva Korteriühistute erilehes oma 2016. aastal saavutatud kohtuvõitu, kus ta seljatas temalt üle 100 000 euro korteriühistu laenu nõudnud suurpanga.