Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Reisijatevedu lennukiga maailmas kosub

  Ehkki lennukiga liiguti möödunud aasta augustis rohkem kui tänavu, kosub maailma reisijatevedu.

  ?Aasia üleookeanilennud Ameerikasse on aasta-aastalt kasvamas,? rääkis Rahvusvahelise Lennutranspordi Assotsiatsiooni (IATA) peadirektor Giovanni Bisignani. ?Reisijatevedu jääb Euroopa ja Põhja-Ameerika lennufirmadele alla 2001. aasta taset.
  Taastumine on kiirem rahvusvahelistel liinidel, kus üldine kasv oli augustis 10,6%. Aasia on seal juhtimas, kuid teised suurte liinide regioonid näitavad samuti kasvumärke.? Jätkuv taastumine möödunud aasta terroriaktidest põhjustatud langusest nõuab Bisignani arvates stabiilsust, mida on aga ohustamas sõda Lähis-Idas.
  Tallinna Lennujaama andmetel vähenes selle aasta 9 kuuga eelmise aasta sama perioodiga võrreldes liinilendudel reisijate arv 0,4%. Tervikuna reisijate arv kasvas 2,9%.
  Estonian Airile olid esimesed üheksa kuud samuti edukad. Liinilendude reisijate arv kasvas kolmes kvartalis 5%, samas lennukite keskmine täituvus tõusis 57%ni, mis on 4% võrra kõrgem eelmise aasta sama perioodiga võrreldes. Septembris oli reisijate arv 2001. a. septembriga võrreldes 19% suurem. ?See on osaliselt tingitud ka reisijate arvu kukkumisest peale eelmise aasta septembrit, kuid meie selle aasta september ületas ka üle-eelmist septembrit 14% võrra,? selgitas Estonian Airi president Erki Urva. ?Samas on keskmine tulu reisija kohta märkimisväärselt kukkunud.?
  Selle aasta septembris vedas Estonian Air 28 146 reisijat, mis on 19% enam kui möödunud aasta septembris. Lendude keskmine täituvus tõusis septembris 65%ni, mis on 6% rohkem kui eelmisel aastal samal ajal. Osalt on see Urva sõnul tingitud reisijate arvu vähenemisest eelmise aasta septembris, mille põhjustas üldine lennundusturu langus.
  Estonian Airi üheksa kuu keskmine lennukite täituvus oli 57%, möödunud aastal oli see number 53%. Reisijate arv oli samal perioodil 220 611, mis ületas möödunud aasta sama perioodi tulemust peaaegu 10 000 reisija võrra.
  T?arterlende kasutas 9 kuu jooksul 18 109 reisijat, mis on 11% enam kui möödunud aasta samal perioodil.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Olulisemad lood

Ootamatult sügav majanduslangus paneb prognoose ümber tegema
Euroopa Liidu kõige sügavam majanduslangus Eestis ületas analüütikute kartusi ning paneb ümber hindama ka lähiaja prognoose, kuid paar kummalist näitajat annab alust arvata, et äkki korrigeeritakse SKP numbrit tulevikus ülespoole.
Euroopa Liidu kõige sügavam majanduslangus Eestis ületas analüütikute kartusi ning paneb ümber hindama ka lähiaja prognoose, kuid paar kummalist näitajat annab alust arvata, et äkki korrigeeritakse SKP numbrit tulevikus ülespoole.
Karl-Eduard Salumäe: kasutatud autode turg on nagu mingi kentaur
Mis iganes põhjustel paistab visalt kaduma siinse ostjaskonna valmidus kahtlastele autoärikatele raha tassida, kirjutab Äripäeva arvamustoimetaja Karl-Eduard Salumäe.
Mis iganes põhjustel paistab visalt kaduma siinse ostjaskonna valmidus kahtlastele autoärikatele raha tassida, kirjutab Äripäeva arvamustoimetaja Karl-Eduard Salumäe.
Krüptomaailmas toimus oluline uuendus. Mida see toob investorile?
Etheriumi plokiahela tänavu 15. septembril toimunud merge on aasta üks suurimaid uudiseid krüptovaldkonnas. Mida see tähendab ja mida on investoritel oodata?
Etheriumi plokiahela tänavu 15. septembril toimunud merge on aasta üks suurimaid uudiseid krüptovaldkonnas. Mida see tähendab ja mida on investoritel oodata?
Reaalajas börsiinfo
Suures kahjumis Operaili kaubaveod on tänavu vähenenud poole võrra
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Juhtide piiratud aeg teeb värbamise kalliks
Värbaja saab sobivate kandidaatide otsimisel ära teha küll palju tehnilist tööd, kuid ka juhtide panustatud aeg on oluline ja see teeb värbamise kalliks, rääkis Grant Thorntoni personaliteenuste juhtiv nõustaja Airi Neemre saates “Kasvukursil”.
Värbaja saab sobivate kandidaatide otsimisel ära teha küll palju tehnilist tööd, kuid ka juhtide panustatud aeg on oluline ja see teeb värbamise kalliks, rääkis Grant Thorntoni personaliteenuste juhtiv nõustaja Airi Neemre saates “Kasvukursil”.
Head uudised tulevad Zaporižžjast: Vene väed taanduvad
Sõda Lõuna-Ukrainas koondub sealsetele maanteedele, Donetskis käivad tihedad lahingud Bahmuti pärast ning Zaporižžja oblastis on Vene väed sunnitud taganema.
Sõda Lõuna-Ukrainas koondub sealsetele maanteedele, Donetskis käivad tihedad lahingud Bahmuti pärast ning Zaporižžja oblastis on Vene väed sunnitud taganema.
EAS suunab 15 miljonit rakendusuuringute toetuseks
EAS avab rakendusuuringute programmi (RUP) uue toetusvooru arendusprojektide elluviimiseks. Toetuse eelarve on 15 miljonit eurot.
EAS avab rakendusuuringute programmi (RUP) uue toetusvooru arendusprojektide elluviimiseks. Toetuse eelarve on 15 miljonit eurot.

Olulisemad lood

Trükitööstuse analüüs: pakenditootjad kriisidest puutumata, teised otsivad uusi võimalusi
Trükikodade müügitulu taastus mullu küll osaliselt koroonakriisist, kuid jäi siiski aastate 2017–2018 tasemele. Pakenditootjate müügitulu kasvab seevastu pidevalt ega ole kriisidest seni suuremalt pihta saanud, kirjutas ülevaates Eesti Trüki- ja Pakenditööstuse Liidu arendusnõunik Kati Rostfeldt.
Trükikodade müügitulu taastus mullu küll osaliselt koroonakriisist, kuid jäi siiski aastate 2017–2018 tasemele. Pakenditootjate müügitulu kasvab seevastu pidevalt ega ole kriisidest seni suuremalt pihta saanud, kirjutas ülevaates Eesti Trüki- ja Pakenditööstuse Liidu arendusnõunik Kati Rostfeldt.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.