• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Reisijatevedu lennukiga maailmas kosub

  Ehkki lennukiga liiguti möödunud aasta augustis rohkem kui tänavu, kosub maailma reisijatevedu.

  ?Aasia üleookeanilennud Ameerikasse on aasta-aastalt kasvamas,? rääkis Rahvusvahelise Lennutranspordi Assotsiatsiooni (IATA) peadirektor Giovanni Bisignani. ?Reisijatevedu jääb Euroopa ja Põhja-Ameerika lennufirmadele alla 2001. aasta taset.
  Taastumine on kiirem rahvusvahelistel liinidel, kus üldine kasv oli augustis 10,6%. Aasia on seal juhtimas, kuid teised suurte liinide regioonid näitavad samuti kasvumärke.? Jätkuv taastumine möödunud aasta terroriaktidest põhjustatud langusest nõuab Bisignani arvates stabiilsust, mida on aga ohustamas sõda Lähis-Idas.
  Tallinna Lennujaama andmetel vähenes selle aasta 9 kuuga eelmise aasta sama perioodiga võrreldes liinilendudel reisijate arv 0,4%. Tervikuna reisijate arv kasvas 2,9%.
  Estonian Airile olid esimesed üheksa kuud samuti edukad. Liinilendude reisijate arv kasvas kolmes kvartalis 5%, samas lennukite keskmine täituvus tõusis 57%ni, mis on 4% võrra kõrgem eelmise aasta sama perioodiga võrreldes. Septembris oli reisijate arv 2001. a. septembriga võrreldes 19% suurem. ?See on osaliselt tingitud ka reisijate arvu kukkumisest peale eelmise aasta septembrit, kuid meie selle aasta september ületas ka üle-eelmist septembrit 14% võrra,? selgitas Estonian Airi president Erki Urva. ?Samas on keskmine tulu reisija kohta märkimisväärselt kukkunud.?
  Selle aasta septembris vedas Estonian Air 28 146 reisijat, mis on 19% enam kui möödunud aasta septembris. Lendude keskmine täituvus tõusis septembris 65%ni, mis on 6% rohkem kui eelmisel aastal samal ajal. Osalt on see Urva sõnul tingitud reisijate arvu vähenemisest eelmise aasta septembris, mille põhjustas üldine lennundusturu langus.
  Estonian Airi üheksa kuu keskmine lennukite täituvus oli 57%, möödunud aastal oli see number 53%. Reisijate arv oli samal perioodil 220 611, mis ületas möödunud aasta sama perioodi tulemust peaaegu 10 000 reisija võrra.
  T?arterlende kasutas 9 kuu jooksul 18 109 reisijat, mis on 11% enam kui möödunud aasta samal perioodil.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ragmar Saksing: väetame roheidud viljakaks, mitte abituks ülalpeetavaks
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Facebook plaanib nime muuta
Facebook plaanib portaali The Verge andmeil muuta oma nime.
Facebook plaanib portaali The Verge andmeil muuta oma nime.
Saksa teadlase dr Langi arendatud inimkeskne valguslahendus LEDVANCE BIOLUX on leidnud tee Eesti klientideni
BIOLUX kui inimkeskne valgustussüsteem LEDVANCE’ilt on valguslahendus, mis lähtub inimese aktiivse tegutsemise aja loomulikust valgusvajadusest ning selle saavutamisest koos kunstliku valgustusega. Esimene LEDVANCE´i BIOLUX-valgustuslahendus Eestis on paigaldatud Ülemiste City kasvukontori nõupidamisruumi Tallinnas.
BIOLUX kui inimkeskne valgustussüsteem LEDVANCE’ilt on valguslahendus, mis lähtub inimese aktiivse tegutsemise aja loomulikust valgusvajadusest ning selle saavutamisest koos kunstliku valgustusega. Esimene LEDVANCE´i BIOLUX-valgustuslahendus Eestis on paigaldatud Ülemiste City kasvukontori nõupidamisruumi Tallinnas.
Kosenkranius tahab Pärnus EKRE valitsemisest kõrvale jätta
Pärnus valimised võitnud EKRE võib ootamatult linnavalitsusest kõrvale jääda, sest senine linnapea Romet Kosenkranius alustab koalitsioonikõnelusi hoopis Reformierakonna ja Keskerakonnaga.
Pärnus valimised võitnud EKRE võib ootamatult linnavalitsusest kõrvale jääda, sest senine linnapea Romet Kosenkranius alustab koalitsioonikõnelusi hoopis Reformierakonna ja Keskerakonnaga.