22. oktoober 2002 kell 15:30

USA aktsiaturud miinuses, McDonalds 9 protsendiga plussis

USA aktsiaturud alustasid kauplemispäeva langusega, sest Texas Instrumentsi kehvad majandustulemused andsid põhjuse tehnoloogiasektori müügiks.

Dow Jonesi tööstuskeskmine <GR#US.^DJI> oli kella veerand kuueks langenud 1,2 protsenti 8434,37 punktini, tehnoloogiaettevõtete poolest rikas Nasdaqi koondindeks <GR#US.^IXIC> 1,3 prosenti 1292,26 punktini.

Kiibitootja Texas Instrumentsi <GR#US.TXN> aktsia kukkus 21,1 protsenti 13,00 dollarini pärast eile õhtul edastatud teadet kehvadest neljanda kvartali kasumi- ja käibeprognoosi kohta.

Kiirtoiduketi McDonaldsi <GR#US.MCD> aktsia hind kerkis 9 protsenti, sest teatas, et suudab selle aasta kasumiprognoosi (1,43 dollari aktsia kohta) täita või isegi ületada. Ka kolmanda kvartali kasum oli vastavuses analüütikute ootusega.

Hetkel kuum