Artikkel
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Hansa kasum sõltub laenukahjude suurusest

  Kõige positiivsemalt on Baltimaade suurima pangandusgrupi Hansapanga suhtes meelestatud Trigon Markets, kelle peaanalüütik Toomas Reisenbuk ootab Hansapanga grupi kolmanda kvartali puhaskasumiks 467 miljonit krooni, mis on 9,2 enam kui möödunud aastal samal ajal.
  Trigon ootab panga tegevuskasumiks enne provisjone 558 mln krooni ehk 25 enam kui aasta tagasi.
  Mahtude projekteeritava kasvu tõttu peaks Hansapanga netointressitulu Trigoni hinnangul kasvama võrreldes aastataguse ajaga 13 ja mitte-netointressitulud 10.
  Selline areng pluss prognoositud 9 kulude tõus võrreldes möödunud aasta sama perioodiga peaks alandama panga kulu-tulu suhet 55 protsendile teise kvartali 57 protsendilt.
  Trigon ootab panga võimalike laenukahjumite katteks tehtavate netoprovisjonide mahuks 67 miljonit krooni, mistõttu maksude-eelne kasum peaks kolmandas kvartalis tulema 491 mln krooni ehk peaaegu sama suur kui teises kvartalis.
  Samas tõdes Reisenbuk, et pole välistatud ka madalam netoprovisjonide maht, mistõttu võib ettevõtte puhaskasum 467 miljonist kroonist veel suurem tulla. Sellest hoolimata soovitab Trigon investoritel rohkem jälgida panga tegevuskasumit enne provisjone ja kulu-tulu suhet.
  Suprema ootab Hansapanga grupile kolmandaks kvartaliks 444,3 miljoni krooni suurust kasumit, mis tähendaks pangale mullusega võrreldes 3,9 kasvu.
  Kvartaliga ootab investeerimispank tänu Läti ja Leedu turule Hansapangalt üsna tugevat mahtude kasvu. Kuigi panga varad ja deposiidid teises kvartalis langesid, mis olid osaliselt tingitud USA dollari ebasoodsast liikumisest, ootab Suprema kolmandas kvartalis mahtude olulist kasvu.
  Panga netointressituludeks oodatakse 784,9 miljonit krooni ehk 10,4 rohkem kui aasta tagasi ning netotulu komisjonitasudelt peaks tõusma 349,6 miljoni kroonini ehk 17.
  Suprema analüüsi osakonna juhataja Veikko Maripuu ootab, et panga edasise kasvu väljavaade, eriti eralaenude osas, püsib korralik ja vaatamata aktsia viimase aja tõusule on tal veel ruumi üles minna. Sellest tulenevalt jätab investeerimispank aktsia hinnasihi 240 krooni peale, kuid alandab aktsia soovitust seniselt ?osta? tasemelt tasemele ?kogu?.
  Kõige pessimistlikumana ootab Ühispanga analüütik Sander Danil Hansapanga puhaskasumiks 411 miljonit krooni ehk peaaegu 4 vähem kui mullu samal ajal.
  Danili sõnul toetab Hansapanga kasumit asjaolu, et Hoiupanga firmaväärtuse amortisatsioon lõppes juulis. Teisalt ootab Danil aga, et suurenev surve marginaalidele jätkub ja provisjonid peaksid suurenema. Provisjonide mahuks ootab ta 40?50 miljonit krooni, kasum enne provisjone peaks ulatuma 480?490 miljonit.
  Kui aga netoprovisjonide maht on jälle miinuses, võib Hansapanga kasum osutuda oluliselt prognoositust suuremaks, tõdes Sander Danil. ?Hansapank võib positiivselt üllatada,? lausus ta.
  Kui provisjonid ei suurene, tähendab see, et laene, mille tähtajalised tagasimaksed on hilinenud 60 päeva, on pangal jätkuvalt vähe, selgitas Danil.
  Hansabank Marketsi analüüsi osakonna juhataja Urmas Riiel lausus, et nemad Hansapanga grupi tulemusi ei prognoosi ega kommenteeri.
 • Hetkel kuum
Mihkel Nestor: keskmine palk jätkab rallit
Tööjõunappus, kiire inflatsioon ja ettevõtete mullused tugevad finantstulemused on viinud keskmise palga suurele tõusule. Tõenäoliselt jagub kiire palgakasvu hoogu veel mõnda aega, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tööjõunappus, kiire inflatsioon ja ettevõtete mullused tugevad finantstulemused on viinud keskmise palga suurele tõusule. Tõenäoliselt jagub kiire palgakasvu hoogu veel mõnda aega, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Euribor ja kõrged hinnad mitmekordistasid koduostjate kulusid
Viimase aastaga kiires tempos kasvanud kuue kuu euribor jõudis reede õhtuks 3,76%ni. Selline tõus on mitmekordistanud kinnisvara ostmisega seotud kulusid, mida pole leevendanud ka langenud kinnisvarahinnad.
Viimase aastaga kiires tempos kasvanud kuue kuu euribor jõudis reede õhtuks 3,76%ni. Selline tõus on mitmekordistanud kinnisvara ostmisega seotud kulusid, mida pole leevendanud ka langenud kinnisvarahinnad.
Napp meistritiitli kaotus lõi Dortmundi aktsiast õhu välja
Borussia Dortmundi aktsia kukkus Frankfurdis 27% selle peale, et jalgpalliklubi kaotas Saksa meistritiitli napilt viimase mänguga Müncheni Bayernile.
Borussia Dortmundi aktsia kukkus Frankfurdis 27% selle peale, et jalgpalliklubi kaotas Saksa meistritiitli napilt viimase mänguga Müncheni Bayernile.
Reaalajas börsiinfo
Myraka ettevõtlusblogi: mõistagi tabas mind raev, kuid härrasmees häält ei tõsta Täiendatud kell 9.53
Kui härrasmees saab töötukassast kõik plaanid põõsasse paiskava vastuse, siis otsib ta delikaatselt üles augud seaduses ja pääseb ilma suurema tolmutamiseta teispoole kiviseina, kirjutab Äripäeva kolumnist Üllar "Myrakas" Priks.
Kui härrasmees saab töötukassast kõik plaanid põõsasse paiskava vastuse, siis otsib ta delikaatselt üles augud seaduses ja pääseb ilma suurema tolmutamiseta teispoole kiviseina, kirjutab Äripäeva kolumnist Üllar "Myrakas" Priks.
Raadiohitid: kui palju kinnisvaraturg veel kukub?
Kinnisvara on jätkuvalt kuum teema: Tõnu Toompark ja Lenno Uusküla rääkisid raadiohittides, kuidas turg käitub praegu ja lähitulevikus.
Kinnisvara on jätkuvalt kuum teema: Tõnu Toompark ja Lenno Uusküla rääkisid raadiohittides, kuidas turg käitub praegu ja lähitulevikus.
Fantoomliitujad vabastasid gigavati jagu võrguvõimsust
Võrguettevõtete andmetel fantoomliitujad pärast elektrituruseaduse muudatuste jõustumist vabastanud juba üle 1000 megavati jagu võrguvõimsust.
Võrguettevõtete andmetel fantoomliitujad pärast elektrituruseaduse muudatuste jõustumist vabastanud juba üle 1000 megavati jagu võrguvõimsust.
Raadiohommikus: Võrumaa, Rootsi ja kaugemadki kohad
Äripäeva raadio teisipäevases hommikuprogrammis tuleb juttu immigratsioonipoliitikast, Nursipalust ja Rootsist.
Äripäeva raadio teisipäevases hommikuprogrammis tuleb juttu immigratsioonipoliitikast, Nursipalust ja Rootsist.
Saksamaa viib Venemaalt ära üle 100 töötaja
Moskva seatud piirangu tõttu viib Saksamaa Venemaalt ära üle saja töötaja, kirjutab Reuters.
Moskva seatud piirangu tõttu viib Saksamaa Venemaalt ära üle saja töötaja, kirjutab Reuters.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.