24. oktoober 2002 kell 22:00

Tugevda organismi

Gripiperioodi eel võiks proovida organismi tugevdada, eelkõige pean silmas immuunsüsteemi. Selleks võiks läbi mõelda oma toidusedeli ? kas selles on piisavalt beetakaroteeni, C-vitamiini ja tsinki, mis on immuunsüsteemi seiskohalt eriti olulised vitamiinid ja mikroelemendid. See peaks tähendama, et süüakse vähemalt paar korda nädalas mereande (vähilised, kala), et toidusedelis on rohkelt juurvilju (nt porgand, paprika, kapsas) ja puuvilju. Kui siin on midagi tülikas muuta või ei olda kindel, kas toiduvalik aitab piisavalt, siis võiks kuu aja jooksul tarvitada mõnd vitamiinikompleksi (nt Vitatabsi antioksidanti). Immuunsust toetab ka küüslauk, mida võiks süüa ehedalt küüneke päevas või kasutada küüslaugukapsleid. Kasulik on teha ka paari-kolme nädalane punase päevakübara kuur. Preparaatidest saab valida kas imemistabletid, tavalised tabletid, tilgad või närimiskummi. Üle kaheksa nädala järjest ei tohiks punast päevakübarat kasutada.

Ja kõigele sellele lisaks piisavalt värsket õhku.

Autor: Aino Itra

Hetkel kuum