• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ühispanga juht ei mäleta kahjulikku miljonitehingut

  Silmnähtavalt ärritunud Hanschmidt rääkis, et peab Hüvitusfondiga sõlmitud raamlepingu ning hiljem Ühispangale ebasoodsaks osutunud 143 miljoni kroonise forvardtehingu lõpetamist sõlmimisega ühel päeval loomulikuks. ?Selliseid tehinguid tehakse iga päev,? märkis Hanschmidt.
  Ühispanga börsikrahhijärgse strateegiaga vastupidise tehingu sõlmijad ei pidanud panga juhi sõnul tehingut temaga kooskõlastama. Hanschmidt kinnitas, et ei mäleta tehingust ega antud allkirjast midagi.
  ?Ma ei välista, et kirjutasin raamlepingu lõpetamise dokumendile alla hiljem koos teiste Ühispanga poolt esitatud dokumentidega,? lausus Hüvitusfondi (HF) tippjuhtkonda kuulunud Andres Männart. Kahtlusi tekitas tema sõnul asjaolu, et kuupäev oli lepingule lisatud käsitsi.
  Eile andsid peale Hanschmidti ja Männarti tunnistusi ka 1998. aasta sügisel HFi juhiks saanud Aare Tamme ja HFi nõukogu esimees Jürgen Ligi.
  1998. aasta aprillis esitas Mölder Hüvitusfondi nõukogule eelmise aasta aruande, milles Ühispanga sõlmitud tulevikutehingu lõpetamisest saadud 63 miljoni kroonine kahju ei kajastunud. Forvard-tehing Ühispangaga oleks pidanud realiseeritama 1998. aasta mais, mil pank oleks pidanud ostma HFilt Tallinna börsil kaubeldavaid aktsiaid 143 miljoni krooni eest. Samas ei kajastunud HFi raamatupidamises fondi ja Ühispanga forvard-tehingud Vene väärtpaberitega 181 miljoni krooni ulatuses.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Hästi sihitud piirangud, aga viirus lendas juba radarist välja
Niisuguseid koroonameetmeid, nagu nüüd välja kuulutati, läks vaja juba enne valimispäeva, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Niisuguseid koroonameetmeid, nagu nüüd välja kuulutati, läks vaja juba enne valimispäeva, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Tallinna börs võttis suuna alla
Tallinna börs oli täna pärast kaks päeva kestnud kiiret tõusu langemas. Kohalikud pangad odavnesid Coopi headele tulemustele vaatamata, suurim langeja oli Ekspress Grupp.
Tallinna börs oli täna pärast kaks päeva kestnud kiiret tõusu langemas. Kohalikud pangad odavnesid Coopi headele tulemustele vaatamata, suurim langeja oli Ekspress Grupp.
Raadiohommikus: kuidas täpselt Enefit Greeni aktsiaga rikastuda?
Raadiohommik keskendub neljapäeval Tallinna börsil kauplemist alustavale Enefit Greenile ja eile IPOst teatanud Hepsorile ning avalikustab Eesti aasta auto finalistid.
Raadiohommik keskendub neljapäeval Tallinna börsil kauplemist alustavale Enefit Greenile ja eile IPOst teatanud Hepsorile ning avalikustab Eesti aasta auto finalistid.
Iirimaale pagemine Oliver Kruudat Eestis pankrotist ei päästnud
Tartu maakohus kuulutas täna välja Eesti Olümpiakomitee täitevkomitee liikme, kunagise suurärimehe Oliver Kruuda pankroti, kuigi Iirimaa kõrgem kohus oli juba suvel Kruuda püsivalt maksejõuetuks kuulutanud.
Tartu maakohus kuulutas täna välja Eesti Olümpiakomitee täitevkomitee liikme, kunagise suurärimehe Oliver Kruuda pankroti, kuigi Iirimaa kõrgem kohus oli juba suvel Kruuda püsivalt maksejõuetuks kuulutanud.