• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Maksuamet pöörab astla maksuvähendajate vastu

  ?Mõnede maksumaksjate hulgas on levinud arvamus, et maksukoormuse ebaseaduslik vähendamine on üks võimalus konkurentsis püsimiseks,? ütles maksuameti revisjonitalituse pearevident Jaanus Laane eile toimunud Äripäeva ehitusalasel seminaril.
  Laane sõnul suunab maksuamet lähiajal oma kontrolliteraviku maksuvähendaja mõttelaadiga ettevõtetele eesmärgiga vähendada ebaausat konkurentsi.
  ?On ilmne, et osa teravikust suunatakse ka mõne ehitusega tegeleva ettevõtte peale, kuid üldkokkuvõttes võidavad sellest kõik ausad maksumaksjad,? ütles ta.
  Valdkondi, kus mitteausaid maksumaksjaid enim on, ei soovinud Laane eraldi välja tuua, tõdedes samas, et pideva ümbrikupalga maksmise süüdistusega ehitusalal on maksude laekumine paranenud. ?Eriti on tunda seda suuremate, üle 10 miljoni kroonise aastakäibega ettevõtete seas,? rääkis ta. ?Küll on rikkumisi väiksema käibega firmades.?
  Alla 100 000kroonise käibega ehitusettevõtetelt, mida Eestis on neljandik üldarvust, kogunes tänavu 8 kuuga kokku vaid 1 ehitusettevõtetelt laekunud maksudest.
  Suurim osa maksudest, 62, laekus üle 10 miljoni kroonise aastakäibega ehitusettevõtetelt. Samas moodustas nende osa ettevõtetest 8, koondkäibest aga 71.
  Tänavu kaheksa kuuga on maksuametnikud kontrollinud rohkem kui paarisada Eestis registreeritud ehitusettevõtet, kusjuures osa kontrollituist pärines tegutsevate ettevõtete, osa mittetegutsevate ettevõtete seast. Vigu avastati ca 3 Eesti ehitusettevõtteis ehk kokku rohkem kui sajas ettevõttes.
  Kokku on tegutsevate ettevõtete osakaal umbes 2/3 ja mittetegutsevate ettevõtete osakaal 1/3 ettevõtete üldarvust. Viimaste hulka luges Laane need, kes pole kaheksa kuu jooksul andmeid esitanud.
  Lisaks nn mittetegutsevatele ettevõtetele suunab maksuamet Laane sõnul tähelepanu ka nende partneritele. ?Just neid tuleks enam uurida,? lausus ta.
  Laane kutsus (ehitus)ettevõtjaid koostööle maksuametiga, et vähendada kontrollile kuluvat aega. ?Me ei saa muuta kontrollimist meeldivaks, kuid koostöö lühendab kontrollimisele kulutavat aega,? ütles ta.
  Samas tõdes Laane, et tähelepanu pööramine majandustehingute sisule ja uurimisprintsiibi kasutuselevõtt kontrollimiste läbiviimisel on pikendanud kontrollimisele kuuluvat aega tunduvalt.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: kahetoalistele korteritele varsti enam ostjaid ei leidu
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Riik viib lennufirmad ühe tiiva alla
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Euroopa liidrid annavad Poolale viimase võimaluse
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.