Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Maksuamet pöörab astla maksuvähendajate vastu

  ?Mõnede maksumaksjate hulgas on levinud arvamus, et maksukoormuse ebaseaduslik vähendamine on üks võimalus konkurentsis püsimiseks,? ütles maksuameti revisjonitalituse pearevident Jaanus Laane eile toimunud Äripäeva ehitusalasel seminaril.
  Laane sõnul suunab maksuamet lähiajal oma kontrolliteraviku maksuvähendaja mõttelaadiga ettevõtetele eesmärgiga vähendada ebaausat konkurentsi.
  ?On ilmne, et osa teravikust suunatakse ka mõne ehitusega tegeleva ettevõtte peale, kuid üldkokkuvõttes võidavad sellest kõik ausad maksumaksjad,? ütles ta.
  Valdkondi, kus mitteausaid maksumaksjaid enim on, ei soovinud Laane eraldi välja tuua, tõdedes samas, et pideva ümbrikupalga maksmise süüdistusega ehitusalal on maksude laekumine paranenud. ?Eriti on tunda seda suuremate, üle 10 miljoni kroonise aastakäibega ettevõtete seas,? rääkis ta. ?Küll on rikkumisi väiksema käibega firmades.?
  Alla 100 000kroonise käibega ehitusettevõtetelt, mida Eestis on neljandik üldarvust, kogunes tänavu 8 kuuga kokku vaid 1 ehitusettevõtetelt laekunud maksudest.
  Suurim osa maksudest, 62, laekus üle 10 miljoni kroonise aastakäibega ehitusettevõtetelt. Samas moodustas nende osa ettevõtetest 8, koondkäibest aga 71.
  Tänavu kaheksa kuuga on maksuametnikud kontrollinud rohkem kui paarisada Eestis registreeritud ehitusettevõtet, kusjuures osa kontrollituist pärines tegutsevate ettevõtete, osa mittetegutsevate ettevõtete seast. Vigu avastati ca 3 Eesti ehitusettevõtteis ehk kokku rohkem kui sajas ettevõttes.
  Kokku on tegutsevate ettevõtete osakaal umbes 2/3 ja mittetegutsevate ettevõtete osakaal 1/3 ettevõtete üldarvust. Viimaste hulka luges Laane need, kes pole kaheksa kuu jooksul andmeid esitanud.
  Lisaks nn mittetegutsevatele ettevõtetele suunab maksuamet Laane sõnul tähelepanu ka nende partneritele. ?Just neid tuleks enam uurida,? lausus ta.
  Laane kutsus (ehitus)ettevõtjaid koostööle maksuametiga, et vähendada kontrollile kuluvat aega. ?Me ei saa muuta kontrollimist meeldivaks, kuid koostöö lühendab kontrollimisele kulutavat aega,? ütles ta.
  Samas tõdes Laane, et tähelepanu pööramine majandustehingute sisule ja uurimisprintsiibi kasutuselevõtt kontrollimiste läbiviimisel on pikendanud kontrollimisele kuuluvat aega tunduvalt.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Olulisemad lood

Ootamatult sügav majanduslangus paneb prognoose ümber tegema
Euroopa Liidu kõige sügavam majanduslangus Eestis ületas analüütikute kartusi ning paneb ümber hindama ka lähiaja prognoose, kuid paar kummalist näitajat annab alust arvata, et äkki korrigeeritakse SKP numbrit tulevikus ülespoole.
Euroopa Liidu kõige sügavam majanduslangus Eestis ületas analüütikute kartusi ning paneb ümber hindama ka lähiaja prognoose, kuid paar kummalist näitajat annab alust arvata, et äkki korrigeeritakse SKP numbrit tulevikus ülespoole.
Telia tehnoloogiajuht: peame peeglisse vaatama ja soolised stereotüübid murdma
Tehnoloogiaettevõtted saavad aidata kaasa soolise ebavõrdsuse vähendamisele, soodustades naiste töötamist IT-sektoris, kirjutab Telia tehnoloogiadirektor Andre Visse.
Tehnoloogiaettevõtted saavad aidata kaasa soolise ebavõrdsuse vähendamisele, soodustades naiste töötamist IT-sektoris, kirjutab Telia tehnoloogiadirektor Andre Visse.
USA aktsiaturud sattusid hea töötururaporti peale segadusse
USA aktsiaturud sulgusid eri suundades ja andsid segaseid signaale pärast värsket töötururaportit, mille kohaselt on tööpuudus endiselt ülimadal ja uusi töötajaid palgatakse prognoositust enam.
USA aktsiaturud sulgusid eri suundades ja andsid segaseid signaale pärast värsket töötururaportit, mille kohaselt on tööpuudus endiselt ülimadal ja uusi töötajaid palgatakse prognoositust enam.
Reaalajas börsiinfo
Suures kahjumis Operaili kaubaveod on tänavu vähenenud poole võrra
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
“Lavajuttude” lemmikud räägivad oma portfellidest, rahapoliitikast ja juhtimisest
Tänavuse aasta säravamad ja kuulatumad ettekanded kõnelevad suuresti Äripäeva raadio kuulajate meelisteemast – investeerimisest. Praktikas kontrollitud põhimõtted, suurimad õppetunnid ja jätkusuutliku portfelli alustalad on märksõnad, mis iseloomustavad kuulatumaid esinemisi.
Tänavuse aasta säravamad ja kuulatumad ettekanded kõnelevad suuresti Äripäeva raadio kuulajate meelisteemast – investeerimisest. Praktikas kontrollitud põhimõtted, suurimad õppetunnid ja jätkusuutliku portfelli alustalad on märksõnad, mis iseloomustavad kuulatumaid esinemisi.
Head uudised tulevad Zaporižžjast: Vene väed taanduvad
Sõda Lõuna-Ukrainas koondub sealsetele maanteedele, Donetskis käivad tihedad lahingud Bahmuti pärast ning Zaporižžja oblastis on Vene väed sunnitud taganema.
Sõda Lõuna-Ukrainas koondub sealsetele maanteedele, Donetskis käivad tihedad lahingud Bahmuti pärast ning Zaporižžja oblastis on Vene väed sunnitud taganema.
“Lavajuttude” lemmikud räägivad oma portfellidest, rahapoliitikast ja juhtimisest
Tänavuse aasta säravamad ja kuulatumad ettekanded kõnelevad suuresti Äripäeva raadio kuulajate meelisteemast – investeerimisest. Praktikas kontrollitud põhimõtted, suurimad õppetunnid ja jätkusuutliku portfelli alustalad on märksõnad, mis iseloomustavad kuulatumaid esinemisi.
Tänavuse aasta säravamad ja kuulatumad ettekanded kõnelevad suuresti Äripäeva raadio kuulajate meelisteemast – investeerimisest. Praktikas kontrollitud põhimõtted, suurimad õppetunnid ja jätkusuutliku portfelli alustalad on märksõnad, mis iseloomustavad kuulatumaid esinemisi.

Olulisemad lood

Politsei pidas kinni SMSidega raha välja petnud küberkurjategijad
Põhja prefektuuri kriminaalbüroo politseinikud pidasid kolmapäeval Tallinnas kinni kolm meest, keda kahtlustatakse tuhandetele eestlastele SMS-sõnumite saatmises eesmärgiga pääseda nende pangakontodele.
Põhja prefektuuri kriminaalbüroo politseinikud pidasid kolmapäeval Tallinnas kinni kolm meest, keda kahtlustatakse tuhandetele eestlastele SMS-sõnumite saatmises eesmärgiga pääseda nende pangakontodele.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.