• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  PM: Kliinikumi eriarsti ja voodi eest tuleb maksta

  Alates 1. detsembrist tuleb patsientidel maksta Tartu Ülikooli Kliinikumi raviasutustes voodipäeva eest 25 krooni.

  Esmane visiit kliinikumi eriarsti juurde maksab täiskasvanutele 50 ning lastele ja pensionäridele 25 krooni, kirjutab Postimees.
  Uus ravikindlustusseadus annab meditsiiniasutustele võimaluse kehtestada voodipäeva tasu ning määrata eriarsti esmase visiidi tasu suurus, selgitas Tartu Ülikooli Kliinikumi nõukogu esimees, riigi tervisekaitseinspektsiooni peadirektor Tiiu Aro. ?Kliinikumi nõukogu leidis, et seda võimalust tuleb kasutada,? ütles ta.
  Kliinikum teenib voodipäeva ja esmase visiidi tasudest aastas ligi 12 miljonit krooni.
  Voodipäeva tasust on vabastatud lapsed, intensiivraviosakonna patsiendid, sünnitajad ja haigestunud rasedad.
  Voodipäeva tasu võtab kliinikum patsiendilt kuni kümne päeva eest, selgitas Aro. ?Üle selle haiglas viibitud aja eest ei pea patsient maksma,? täpsustas ta. ?Ja näiteks kui patsient oli kolm päeva intensiivravis, siis saab haigla temalt küsida voodipäeva tasu seitsme päeva eest. Kui patsient haiglas sureb, ei tule ta omastel voodipäeva tasu maksta.?
  Kui voodipäeva tasust on kuni 18aastased (k.a) lapsed ja noored vabastatud, siis eriarsti esmase visiidi eest tuleb maksta 25 krooni. Märkusele, et sellise otsusega kaob lastele tasuta ravi võimalus, vastas Aro: ?Aga kus on seda öeldud, et laste ravi on meil tasuta! Lastele on tasuta vaid hambaravi.?
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Teerajajad: ettevõtted vastutagu keskkonna- ja sotsiaalse mõju eest
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Nasdaq suutis ainukesene napis plussis sulguda
Kolmapäeval andsid tooni eile õhtul tulemused teatanud Alphabet ja Microsoft, vedades õige napilt ka plussi Nasdaqi indeksi, vahendab Reuters.
Kolmapäeval andsid tooni eile õhtul tulemused teatanud Alphabet ja Microsoft, vedades õige napilt ka plussi Nasdaqi indeksi, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: verivärsked tulemused börsilt ja tipptegijate äriplaanid
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Põhja-Euroopa kustutas Lõuna-Euroopa lootused odavamale elektrile Aas: rohkem raha taastuvenergeetikasse
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.