Silva Männik • 1. november 2002 kell 13:29

Siim Raie: maksuseadused tuleb muuta üheselt mõistetavaks

Tänasel kohtumisel leppisid kaubanduskoda ja maksuamet kokku, et alustatakse koostööd maksuseaduste üheselt mõistetavamaks muutmiseks.

Kaubanduskoja direktor Siim Raie sõnul tunnistasid mõlemad pooled, et maksuseadused on praegu suures osas väga mitmeti tõlgendatavad ning see tekitab ka palju arusaamatusi ja vaidlusi. Seetõttu otsustati, et kaasates rahandusministeeriumi hakatakse tegema koostööd maksuseaduste osas oma arvamuste ühtlustamiseks. ?Tähtis on, et maksuseadused muutuksid üheselt mõistetavaks,? lausus ta.

Ühe konkreetse otsusena kaasatakse Raie sõnul edaspidi kaubanduskoja maksuküsimustega tegelevasse töögruppi ka maksuameti esindajad. Lisaks tihendatakse informatsiooni vahetamist ja edastamist ettevõtjatele, kellel suures osas puudub teave maksuameti tegevuspõhimõtete ja maksuseaduste muudatuste osas.

?Eestis on valdavalt keskmise ja väiksema suurusega ettevõtted, kus omanik, juht ja raamatupidaja on ühes isikus ning mõistagi on nendel maksuseadustega kursis olemine madalam prioriteet,? rääkis Raie. ?Informatsiooni on aga kindlasti vaja ja see on asi, milles kaubanduskoda saab maksuametit aidata.?

Hetkel kuum