Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  ERA Panga eksjuhid kaotasid üksmeele

  ERA Panga endiste juhtide vastu esitatud süüdistust kohtus esindav prokurör Kaire Hänilene ütles, et lihtmenetluse kokkulepe ei läinud läbi, sest kõik süüalused polnud nõus karistusega, mis neile välja pakuti. Hänilene ei soovinud täpsustada, kes ERA Panga endistest juhtidest alt ära hüppasid. ?Osa süüaluseid oli kokkuleppest väga huvitatud,? ütles Hänilene.
  Hänilene ütles, et ei soovi täpsemalt kirjeldada lihtmenetluse kokkuleppe läbirääkimiste nüansse. Ta ütles vaid, et läbirääkimised algasid suvel. Hänilese hinnangul polnud soov kokkulepet sõlmida põhjustatud kavatsusest kohtuasja arutamisega venitada.
  ERA Panga endistelt juhtidelt polnud eile võimalik kommentaari saada.
  Lihtmenetluse kokkulepe oleks andnud ERA Panga endistele juhtidele võimluse läbida kohtutee kiirendatud korras ja ilma sisulise aruteluta. Selleks oleks nad pidanud end süüdi tunnistama ja seoses sellega nõustuma neile pakutud karistusega. Sellega kõik süüalused nõus polnud.
  Hänilese sõnul oleks lihtmenetlus andnud olulise aja kokkuhoiu. Samuti oleks see tähendanud, et tehtud otsust ei saa enam sisuliselt vaidlustada.
  ERA Pangaga seotud kriminaalasja alusel on kohtu all üheksa ERA Panga endist töötajat. Need on panga asutaja ja endine nõukogu esimees Andres Bergmann, panga endised juhatuse liikmed Jaak Kiiker, Peep Akkel ja Mart Kallaste, ERA Panga Tallinna filiaali endine juhataja Raivo Link, ERA Panga endine jurist ja Andres Bergmanni õde Aet Bergmann, ERA Panga asjaajamisosakonna endine juht Krista Rästa, ERA Pangaga seotud kindlustusseltsi Polaris-Vara endine juht Tarmo Ruben ning seltsi töötaja ja Andres Bergmanni sugulane Helve Luhasalu.
  Süüdistuse järgi kuritarvitasid ERA Panga juhid ametiseisundit ning tegid ebaseaduslikke tehinguid, mistõttu sai pank kahju ja pankrotistus. Kriminaalasi jõudis prokuratuuri ja kohtusse tänavu kevadel. Politsei algatas kriminaalasja kaks aastat tagasi ERA Panga pankrotihaldurite avalduse alusel.
  ERA Panga juhtide kohtusi jätkub Tartu maakohtus reedel kell 10. Eilne kohtuistung lükkus edasi, kuna Andres Bergmann oli haige.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Olulisemad lood

Ootamatult sügav majanduslangus paneb prognoose ümber tegema
Euroopa Liidu kõige sügavam majanduslangus Eestis ületas analüütikute kartusi ning paneb ümber hindama ka lähiaja prognoose, kuid paar kummalist näitajat annab alust arvata, et äkki korrigeeritakse SKP numbrit tulevikus ülespoole.
Euroopa Liidu kõige sügavam majanduslangus Eestis ületas analüütikute kartusi ning paneb ümber hindama ka lähiaja prognoose, kuid paar kummalist näitajat annab alust arvata, et äkki korrigeeritakse SKP numbrit tulevikus ülespoole.
On prominendi enda teha, et ta vale laulu sisse ei satuks
Tuntud inimesed seovad end kahtlaste äridega liiga kergekäeliselt. Isegi siis, kui asi juba eemalt nuusutades haiseb, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Tuntud inimesed seovad end kahtlaste äridega liiga kergekäeliselt. Isegi siis, kui asi juba eemalt nuusutades haiseb, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
USA aktsiaturgude ralli ei jaksanud leida jätku
Kolmapäeval rallinud USA aktsiaturud tõmbasid päev hiljem hinge, kõikudes nulli ligidal ja sulgudes väikeses miinuses.
Kolmapäeval rallinud USA aktsiaturud tõmbasid päev hiljem hinge, kõikudes nulli ligidal ja sulgudes väikeses miinuses.
Reaalajas börsiinfo
Suures kahjumis Operaili kaubaveod on tänavu vähenenud poole võrra
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Juhtide piiratud aeg teeb värbamise kalliks
Värbaja saab sobivate kandidaatide otsimisel ära teha küll palju tehnilist tööd, kuid ka juhtide panustatud aeg on oluline ja see teeb värbamise kalliks, rääkis Grant Thorntoni personaliteenuste juhtiv nõustaja Airi Neemre saates “Kasvukursil”.
Värbaja saab sobivate kandidaatide otsimisel ära teha küll palju tehnilist tööd, kuid ka juhtide panustatud aeg on oluline ja see teeb värbamise kalliks, rääkis Grant Thorntoni personaliteenuste juhtiv nõustaja Airi Neemre saates “Kasvukursil”.
Fermi Energia astus esimese sammu Ukrainas
Kui kõik kulgeb plaanipäraselt, toodab Fermi Energia 10 aasta pärast Ukrainas elektrit. Koostööleping on sõlmitud ja väikereaktorite tehnoloogiat on Ukrainal põhjust kaaluda küll, ütles hommikuprogrammis Fermi Energia juht Kalev Kallemets.
Kui kõik kulgeb plaanipäraselt, toodab Fermi Energia 10 aasta pärast Ukrainas elektrit. Koostööleping on sõlmitud ja väikereaktorite tehnoloogiat on Ukrainal põhjust kaaluda küll, ütles hommikuprogrammis Fermi Energia juht Kalev Kallemets.
Euroopa Komisjon pakub Vene nafta hinnalaeks 60 dollarit
Euroopa Komijson tegi liikmesriikidele ettepaneku kehtestada Vene toornaftale hinnalagi 60 dollarit barrelilt, teatas Wall Street Journal.
Euroopa Komijson tegi liikmesriikidele ettepaneku kehtestada Vene toornaftale hinnalagi 60 dollarit barrelilt, teatas Wall Street Journal.

Olulisemad lood

Kolleegid tahavad lükata varastanud kohtutäituri hiigelvõlad maksumaksja kukile Täiturite kojal endal näpud põhjas
Kuna kellelgi teisel raha pole, peab tõenäoliselt riik maksma kinni 300 000 eurot kahju, mille tekitas omastamises süüdi mõistetud kohtutäitur Kersti Vilbo.
Kuna kellelgi teisel raha pole, peab tõenäoliselt riik maksma kinni 300 000 eurot kahju, mille tekitas omastamises süüdi mõistetud kohtutäitur Kersti Vilbo.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.