• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  ERA Panga eksjuhid kaotasid üksmeele

  ERA Panga endiste juhtide vastu esitatud süüdistust kohtus esindav prokurör Kaire Hänilene ütles, et lihtmenetluse kokkulepe ei läinud läbi, sest kõik süüalused polnud nõus karistusega, mis neile välja pakuti. Hänilene ei soovinud täpsustada, kes ERA Panga endistest juhtidest alt ära hüppasid. ?Osa süüaluseid oli kokkuleppest väga huvitatud,? ütles Hänilene.
  Hänilene ütles, et ei soovi täpsemalt kirjeldada lihtmenetluse kokkuleppe läbirääkimiste nüansse. Ta ütles vaid, et läbirääkimised algasid suvel. Hänilese hinnangul polnud soov kokkulepet sõlmida põhjustatud kavatsusest kohtuasja arutamisega venitada.
  ERA Panga endistelt juhtidelt polnud eile võimalik kommentaari saada.
  Lihtmenetluse kokkulepe oleks andnud ERA Panga endistele juhtidele võimluse läbida kohtutee kiirendatud korras ja ilma sisulise aruteluta. Selleks oleks nad pidanud end süüdi tunnistama ja seoses sellega nõustuma neile pakutud karistusega. Sellega kõik süüalused nõus polnud.
  Hänilese sõnul oleks lihtmenetlus andnud olulise aja kokkuhoiu. Samuti oleks see tähendanud, et tehtud otsust ei saa enam sisuliselt vaidlustada.
  ERA Pangaga seotud kriminaalasja alusel on kohtu all üheksa ERA Panga endist töötajat. Need on panga asutaja ja endine nõukogu esimees Andres Bergmann, panga endised juhatuse liikmed Jaak Kiiker, Peep Akkel ja Mart Kallaste, ERA Panga Tallinna filiaali endine juhataja Raivo Link, ERA Panga endine jurist ja Andres Bergmanni õde Aet Bergmann, ERA Panga asjaajamisosakonna endine juht Krista Rästa, ERA Pangaga seotud kindlustusseltsi Polaris-Vara endine juht Tarmo Ruben ning seltsi töötaja ja Andres Bergmanni sugulane Helve Luhasalu.
  Süüdistuse järgi kuritarvitasid ERA Panga juhid ametiseisundit ning tegid ebaseaduslikke tehinguid, mistõttu sai pank kahju ja pankrotistus. Kriminaalasi jõudis prokuratuuri ja kohtusse tänavu kevadel. Politsei algatas kriminaalasja kaks aastat tagasi ERA Panga pankrotihaldurite avalduse alusel.
  ERA Panga juhtide kohtusi jätkub Tartu maakohtus reedel kell 10. Eilne kohtuistung lükkus edasi, kuna Andres Bergmann oli haige.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Hästi sihitud piirangud, aga viirus lendas juba radarist välja
Niisuguseid koroonameetmeid, nagu nüüd välja kuulutati, läks vaja juba enne valimispäeva, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Niisuguseid koroonameetmeid, nagu nüüd välja kuulutati, läks vaja juba enne valimispäeva, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Börs: tugevad tulemused aitasid Dow päevasisese rekordini
S&P 500 ja Dow Jonesi indeksid lõpetasid kolmapäeva tõusuga, Dow jõudis ka uue päevasisese rekordini, sest börsifirmade tulemused on olnud oodatust paremad, vahendab Reuters.
S&P 500 ja Dow Jonesi indeksid lõpetasid kolmapäeva tõusuga, Dow jõudis ka uue päevasisese rekordini, sest börsifirmade tulemused on olnud oodatust paremad, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kuidas täpselt Enefit Greeni aktsiaga rikastuda?
Raadiohommik keskendub neljapäeval Tallinna börsil kauplemist alustavale Enefit Greenile ja eile IPOst teatanud Hepsorile ning avalikustab Eesti aasta auto finalistid.
Raadiohommik keskendub neljapäeval Tallinna börsil kauplemist alustavale Enefit Greenile ja eile IPOst teatanud Hepsorile ning avalikustab Eesti aasta auto finalistid.
Iirimaale pagemine Oliver Kruudat Eestis pankrotist ei päästnud
Tartu maakohus kuulutas täna välja Eesti Olümpiakomitee täitevkomitee liikme, kunagise suurärimehe Oliver Kruuda pankroti, kuigi Iirimaa kõrgem kohus oli juba suvel Kruuda püsivalt maksejõuetuks kuulutanud.
Tartu maakohus kuulutas täna välja Eesti Olümpiakomitee täitevkomitee liikme, kunagise suurärimehe Oliver Kruuda pankroti, kuigi Iirimaa kõrgem kohus oli juba suvel Kruuda püsivalt maksejõuetuks kuulutanud.