12. november 2002 kell 10:00

Kutsekoolid on sel aastal tootnud 1200 töötut

Eile tegi tööturuamet kokkuvõtte selle aasta töötutest koolilõpetajatest, enim (1195) töötut on 'tootnud' kutsekoolid.

Kui 2002. aastal kõrgkooli lõpetanud noortest olid 1. oktoobri seisuga töötud vaid 128, siis keskkooli või gümnaasiumi lõpetanutest on töötuna arvel 453 ning kutsekoolide lõpetanutest 1195.

Esmakordselt sisaldavad kokkuvõtted statistikat koolide ja erialade kaupa, varem löödi numbrid kokku vaid koolide arvestuses.

Kutsekoolide töötute edetabelit juhib Sillamäe kutsekeskkooli kokk-kondiitri eriala 35 sel aastal diplomeeritud töötuga. Teise koha on 29 inimesega hõivanud Tallinna Kopli Ehituskooli ehitusviimistlejad ning kolmanda koha 22 registreeritud töötuga Narva kutseõppekeskuse autolukksepad.

Tööandjate poolt tikutulega taga otsitud õmblejatest on töötuna arvele võtnud 73, kellest 18 on õppinud individuaalõmblejaks ja 55 lihtsalt õmblejaks. Töötute õmblejate koolitamisega on tegelenud kokku kümmekond kutsekooli.

Sama pilt kordub ka paljude teiste erialadega, näiteks perspektiivikat kinnisvarahaldust õppinutest on töötuna arvel 16. Kõik töötud kinnisvarahaldajad on hariduse omandanud Tallinna Lasnamäe Mehaanikakoolis.

Töötute kõrgkoolilõpetajate seas paistab silma Sillamäe Majanduse ja Juhtimise Instituudi ettevõtte juhtimise eriala, kust on töötuid arvele võtnud 14. Õppetöö koolis toimub vene keeles. Teisel kohal, 7 töötuga, asub Tallinna Pedagoogikaülikooli klassiõpetaja eriala ning kolmandal kohal Kõrgkooli I Studium majandusjuristi eriala, kust on töötuid tulnud 6.

Hetkel kuum