19. november 2002 kell 7:27

Comdexi korraldajat ähvardab pankrot

Sel nadalal Las Vegases toimuva USA suurima IT-messi Comdex korraldusfirma võib minna pankrotti.

Comdexit korraldav Key3Media teatas eelmise nädala lõpus avaldatud kolmanda kvartali nõrkade majandustulemuste jarel, et ei suuda kõiki oma võlakohustusi täita ja võib ühe võimalusena paluda rakendada enda puhul pankrotikaitset. Alternatiividena kaaluvad omanikud ka ettevõtte müüki, ühendamist mõne teise messikorraldajaga või lisaraha kaasamist.

Firma aktsia langes neljapäevase uudise peale 40 protsenti, 1,4 USA sendile. Veel eelmise aasta detsembris maksti Key3Media aktsia eest ligi viis dollarit.

Key3Media teatas, et enne Comdexi messi lõppemist ei tehta mingeid lõplikke otsuseid. USA suurim tehnoloogiamess, tanavu juba 23. korda toimuv Comdex algas Las Vegases pühapaeval Microsofti juhi Bill Gatesi esinemisega ja kestab reedeni.

Paljudes maailma riikides tehnoloogiamesse korraldav Key3Media vallandas septembris ligi pooled oma tootajad, vahendas kontorite arvu ja teatas mitme IT-näituse ärajäämisest järgmisel aastal. Samal ajal plaanivad konkureeriva CeBITi messi korraldajad tungida USA turule. Jargmise aasta juunis New Yorgis toimuvale CeBIT Americale oodatakse 425 firmat ja 40 000 inimest.

Indrek Kald, Las Vegas

Hetkel kuum