• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kuulata muusikat kaubanduskeskuses

  Autorikaitse ja esitajate õiguste temaatika on viimastel aastatel ikka aegajalt üles kerkinud. Lääne-Virumaal tõusid autorikaitse küsimused päevakorda novembri alguses, kui politsei algatas Eesti Autorite Ühingu avalduse põhjal kriminaalmenetluse kohaliku suurärimehe Oleg Grossi kauplusteketi vastu.
  Lääne-Viru maakonna kriminaalpolitsei majanduskuritegude talituskontrollis aktsiaseltsi OG Elektra nelja kauplust ja ühte toitlustusettevõtet. Loata ehk seadusevastaselt mängis muusika toitlustusettevõttes ja kahes kaupluses. Ma ei loe end Grossi pooldajate ega vastaste hulka. Mees ajab oma asja, ning minu mure pole sellele üldist ja aprioorset hinnangut anda. Konkreetsete asjadega on teine lugu. Ja autorikaitse-loos jään isiklikult pigem Grossi kui Autorite Ühingu poolele.
  Kui keegi on endale raadioaparaadi ostnud, kui selles aparaadis mängib muusika, siis miks ei või seda kuulata? Poes ei täida ju muusika rahateenimise eesmärki. Makk või raadio mängib selleks, et külmlettide urin jms liiga närvidele ei käiks. Näidake mulle ühte inimest, kes tuleb kaubamajja kuumi hitte kuulama, ja ma näitan teile totter-analüütilist üllatusilmet enda näos.
  OG Elektra juhatuse liikme Rita Tehvo sõnul saatis firma Autorite Ühingule kirja, kus märgitakse, et OG Elektra kauplustele on tehtud korraldus kuulata raadiost ainult uudiseid, mitte muusikat. Iseenesest väga teravmeelne soovitus. Kuigi veel parem sõnastus oleks ?kuulda ainult uudiseid?. Kuulamisel ja kuulmisel on ju vahe. Poodides pelgalt kuuldakse, mitte ei kuulata muusikat.
  Poemuusikat peaks iseloomustama küberneetika termin ?valge müra?. Müra maksu alla käia ei tohiks. Iseasi, kas Autorite Ühingu nõutav 150 krooni kuus on piisavalt suur summa, et Gross või ükskõik milline suurärimees peaks selle pärast võitlema.
  Autor: Vahur Afanasjev
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Erootikapood loobus börsiplaanidest Omanik: me ei sobitu oma harimata juhatusega börsile
Tallinna börs teatas täna, et erootikapoode Hot Lips opereeriv HC Pro AS on otsustanud börsiletulekust loobuda. Ettevõtte juhi ja omaniku Timo Juhani Majuri sõnul selgus, et lisakapitali neil siiski vaja ei ole, samuti tekkis tal tunne, et nad ei sobi börsile.
Tallinna börs teatas täna, et erootikapoode Hot Lips opereeriv HC Pro AS on otsustanud börsiletulekust loobuda. Ettevõtte juhi ja omaniku Timo Juhani Majuri sõnul selgus, et lisakapitali neil siiski vaja ei ole, samuti tekkis tal tunne, et nad ei sobi börsile.
Leedu keelas Linnamäel sealse Forum Cinemase ostu
Apollo kinokontserni omanikul Margus Linnamäel ei lähe suurkonkurendi Forum Cinemase ostuga just kuigi hästi: Eestis tekkinud probleemide järel teatas ka Leedu, et selline koondumine ei lähe läbi.
Apollo kinokontserni omanikul Margus Linnamäel ei lähe suurkonkurendi Forum Cinemase ostuga just kuigi hästi: Eestis tekkinud probleemide järel teatas ka Leedu, et selline koondumine ei lähe läbi.
Riigikontroll: Rail Baltic on ajast maas, kulud suurenevad
Nii Rail Balticu raudtee projekteerimistööd kui ka trassiks vajalike maade omandamine on algsest tähtajast aastaid maha jäänud. Võrreldes maade omandamise algse graafikuga on mahajäämus kasvanud viie aastani, märkis riigikontroll vahekokkuvõttes.
Nii Rail Balticu raudtee projekteerimistööd kui ka trassiks vajalike maade omandamine on algsest tähtajast aastaid maha jäänud. Võrreldes maade omandamise algse graafikuga on mahajäämus kasvanud viie aastani, märkis riigikontroll vahekokkuvõttes.