Ülo Toomsalu • 21. november 2002 kell 6:09

EPL: Loomakaitsjaid häirivad Citymarketi akvaariumid

Citymarketis söögiks müüdavate eluskalade kitsad akvaariumid pahandavad loomakaitsjaid.

?Väga jube olukord. Juba niisama, eksperthinnanguta vaadates, näeb igaüks, et kalu on akvaariumis liiga palju,? vahendas loomakaitse seltsi seisukoha juhatuse liige Helen Roosimägi.

Kuidas täpselt kalu hoidma peaks, pole kuskil kirjas. Eestis on nõuded kehtestatud vaid põllumajandusloomadele, loomakaitseseadus omakorda tegeleb koduloomadega. Loomakaitsjatel ei õnnestunud Eestist leida ka kalaspetsialisti, kes oleks nõus Citymarketi akvaariumikalade olukorda hindama, kirjutab Eesti Päevaleht.

?Kuni Soome eksperdi hinnangut pole, ei saa me millelegi toetuda ega midagi ette võtta. Kui spetsialist ütleb, et kalade tingimused on head, mis siis ikka,? räägib Roosimägi.

Alati on keegi, kes toidu üle nuriseb, ütleb kalaloost kuuldes Citymarketi keti direktor Riho Maurer. ?Andke andeks, kuid tegemist on toiduga. Kalakasvandustega võrreldes on kaupluseakvaarium kalale nagu paradiis.? Maureri sõnul on inimesed nurisenud, et homaaridel on sõrad kinni seotud. Seda tehakse aga selleks, et mereelukad üksteist ära ei sööks.

Hetkel kuum