Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Pärnu PM: Pärnu beebiriided vallutavad Eesti turgu

  Pärnus Lubja tänava majas valmivad pastelsetes toonides beebiriidekomplektid on minev kaup nii Pärnus kui ka mujal Eestis.

  Mini kaubamärgiga toodete vastu on huvi tundnud lätlased, leedulased, soomlased ja hollandlasedki, kirjutab Pärnu Postimees.
  ?Ei oska öelda, millest selline huvi,? kehitavad OÜ Minibeebi omanikest õed Anu Pank ja Jana Lume teineteisele otsa vaadates õlgu. ?Ise ka vahel mõtleme selle üle, sest hinnalt nad eriti soodsad ei tule. Võib-olla on ostjaile meeldinud tegumoed ja värvid.?
  Juba kolm aastat õmblevad Anu ja Jana 50-86 sentimeetri pikkustele ilmakodanikele kehakatteid, viimane poolteist aastat OÜ Minibeebi nime all. ?Riided on mõeldud imikutele sünnist alates kuni umbes kaheaastaste mudilasteni,? räägib Anu Pank.
  Õmblejaks pole õppinud kumbki õde, kuid endile ja lastele on nad riideid õmmelnud küll.
  Kolm aastat tagasi alustasid Anu ja Jana kahekesi, praegu õed ise enam õmblusmasina taga ei istu.
  OÜ Minibeebi õmblejad on enamasti individuaaltöö kogemustega. ?Meie õmbleja teeb ühe toote algusest lõpuni valmis, masstöötegijad on teinud vaid ühte kindlat õmblust,? ütleb Jana.
  Minibeebis on praegu palgal kaheksa töötajat, et tooteid ei jõuta teha nii palju, kui tahetakse, võetakse inimesi juurde.
  Lasteriiete õmblemisega alustades oli õdedel kohe plaan, et nad ei jää põlveotsas tegijaiks, vaid arendavad välja oma firma.
  Kõik pastelsetes toonides nukuriiete mõõtu tooted on õmmeldud pehmetest puuvillastest materjalidest. Kangas kootakse ja värvitakse ühes Eestimaa vabrikus spetsiaalselt Minibeebi rõivaste tarvis.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Poliitmuda lendab mis kole, aga tegelikult pole katki midagi
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Marek Kiisa nipid iduinvesteeringute valimiseks
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Neinar Seli: mul on praegu täpselt samasugune tunne nagu 2008. aastal
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli soovitas praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks. “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli soovitas praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks. “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Investeerimisplatvormi juht: rikkusest pole kasu, kui meil planeeti enam pole
“Kui me ühel hetkel oleme väga rikkad, aga meil pole enam planeeti, siis on sellest rikkusest väga vähe kasu,” ütles jätkusuutliku investeerimisplatvormi Grünfin juht ja asutaja Karin Nemec InvesteerimisFestivalil.
“Kui me ühel hetkel oleme väga rikkad, aga meil pole enam planeeti, siis on sellest rikkusest väga vähe kasu,” ütles jätkusuutliku investeerimisplatvormi Grünfin juht ja asutaja Karin Nemec InvesteerimisFestivalil.
Soomlastelt Mandatumi ostnud Invalda siseneb Eesti turule
Tänavu Sampo panga Mandatum kindlustuse Balti äride ostust teatanud Leedu varahaldur Invalda alustab pärast lubade saamist tänasest kindlustusäri Eestis, Lätis ja Leedus.
Tänavu Sampo panga Mandatum kindlustuse Balti äride ostust teatanud Leedu varahaldur Invalda alustab pärast lubade saamist tänasest kindlustusäri Eestis, Lätis ja Leedus.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.