Ülo Toomsalu • 29. november 2002 kell 6:34

EPL: Isamaaliidu Viljandi piirkond tõrjub Laari kõrvale

Isamaaliidu Viljandi piirkonna juhatus tõrjub eelmiste Riigikogu valimiste esinumbri, ekspeaminister Mart Laari kõrvale.

?Viljandi piirkonna juhatus otsustas, et korra tahaks ilma pealinna meesteta ka proovida,? ütles eile piirkonna juhatuse liige Heiki Raudla, lisades, et juhatus ei ole veel lõplikku nimekirja kinnitanud.

Eesti Päevalehe andmetel tõuseb Isamaaliidu Viljandi piirkonna esinumbriks sealne maavanem Helir-Valdor Seeder.

Mart Laar kogus 1999. aasta riigikoguvalimistel Viljandi ja Järva piirkonnas enim hääli ? 5446.

Isamaaliidu piirkondlikke valimisnimekirju koostavad kohalikud organisatsioonid ning erakonna juhatuse liikme Aimar Altosaare sõnul võib see põhjustada probleeme.

?Kui kohalikud organisatsioonid lükkavad häältevõtjad ühte piirkonda, ilmselt Tallinna, siis tugeva erakonna puhul on see ilmselt ükskõik,? lausus Altosaar. ?Kui erakond on aga nõrgas seisus, ei pruugi tagajärjed talle tervikuna head olla.?

Isamaaliidu valimisnimekiri võib saada veel valusaid tagasilööke. Näiteks kaotab erakond tugeva häältekoguja, kui välisministeeriumi nõunik Jüri Luik otsustab valimistel mitte kandideerida ja saab NATOga liitumise läbirääkimiste töörühma juhiks.

Hetkel kuum