• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  PM: Kalev tahab Maiasmoka kohviku hoonet osta

  Kalevi kommivabrik soovib maiustustemuuseumi tarvis osta Eesti magusaäri hälliks peetavat Maiasmoka kohviku hoonet Tallinna vanalinnas.

  ?Meie soov on osta Maiasmoka hoone ja muuseum sinna viia,? lausus Kalevi juht Oliver Kruuda Postimehele. Kalev rajas muuseumi kaks aastat tagasi vabriku vahetus naabruses asuvasse ühekorruselisesse kivihoonesse. Tuleva aasta kevadel ja suvel kavatseb Kalev oma peahoone Pärnu maantee äärest üle viia Harjumaale Rae valda.
  Tallinna linnavalitsus otsustas veebruaris panna Maiasmoka hoone 9,2 miljoni kroonise alghinnaga enampakkumisele, kuid kevadel jäi müügiplaan toppama. Maja esimesel korrusel on praegu Maiasmoka kohvik ning teisel, kolmandal ja neljandal korrusel restoran.
  Maiasmoka majas oli kondiitriäri juba 19. sajandi alguses, kui 1806. aastal seadis ennast sinna sisse suhkrupagar Lorenz Caviezel. Mõne aja pärast kolisid Caviezelid Riiga ning käest kätte käinud magusatöökoja ostis 1864. aastal Georg Stude. Omanimelise kondiitrifirma asutanud Stude toodangust osutusid eriti nõutavaks martsipanist figuurid.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Nafta hind on täna tõusu jätkamas
Nafta hinnatõus on täna jätkumas, eelmisel nädalal tõusis tooraine hind juba kaheksandat nädalat järjest, sest globaalne energiaturu kriis suurendab enne talve nõudlust, vahendab Bloomberg.
Nafta hinnatõus on täna jätkumas, eelmisel nädalal tõusis tooraine hind juba kaheksandat nädalat järjest, sest globaalne energiaturu kriis suurendab enne talve nõudlust, vahendab Bloomberg.
Uute autode müük kukkus Euroopas veerandi
Põhiliselt kiipide puudusest tekkinud tarneraskuste tõttu müüdi septembris Euroopa Liidu riikides vaid 718 598 uut sõiduautot, mida on 23,1% vähem võrreldes möödunud aastaga.
Põhiliselt kiipide puudusest tekkinud tarneraskuste tõttu müüdi septembris Euroopa Liidu riikides vaid 718 598 uut sõiduautot, mida on 23,1% vähem võrreldes möödunud aastaga.
Piirangud lennutasid Rakvere firmas keskmise palga üle 4000 euro
Ühes Lääne-Virumaa ettevõttes oli mullu töötajate keskmine palk üle 4000 euro ning ettevõtte juhi palk 7600 eurot kuus. Eestis on nii kõrge pagatasemega ettevõtteid kokku 111, kirjutab Lääne-Virumaa Uudised.
Ühes Lääne-Virumaa ettevõttes oli mullu töötajate keskmine palk üle 4000 euro ning ettevõtte juhi palk 7600 eurot kuus. Eestis on nii kõrge pagatasemega ettevõtteid kokku 111, kirjutab Lääne-Virumaa Uudised.