Ülo Toomsalu • 29. november 2002 kell 6:30

PM: Kalev tahab Maiasmoka kohviku hoonet osta

Kalevi kommivabrik soovib maiustustemuuseumi tarvis osta Eesti magusaäri hälliks peetavat Maiasmoka kohviku hoonet Tallinna vanalinnas.

?Meie soov on osta Maiasmoka hoone ja muuseum sinna viia,? lausus Kalevi juht Oliver Kruuda Postimehele. Kalev rajas muuseumi kaks aastat tagasi vabriku vahetus naabruses asuvasse ühekorruselisesse kivihoonesse. Tuleva aasta kevadel ja suvel kavatseb Kalev oma peahoone Pärnu maantee äärest üle viia Harjumaale Rae valda.

Tallinna linnavalitsus otsustas veebruaris panna Maiasmoka hoone 9,2 miljoni kroonise alghinnaga enampakkumisele, kuid kevadel jäi müügiplaan toppama. Maja esimesel korrusel on praegu Maiasmoka kohvik ning teisel, kolmandal ja neljandal korrusel restoran.

Maiasmoka majas oli kondiitriäri juba 19. sajandi alguses, kui 1806. aastal seadis ennast sinna sisse suhkrupagar Lorenz Caviezel. Mõne aja pärast kolisid Caviezelid Riiga ning käest kätte käinud magusatöökoja ostis 1864. aastal Georg Stude. Omanimelise kondiitrifirma asutanud Stude toodangust osutusid eriti nõutavaks martsipanist figuurid.

Hetkel kuum