Viktoria Korpan • 2. detsember 2002 kell 10:09

III kvartali ehitusmahu kasv tugines teedeehitusel

Ehitusettevõtete omal jõul tehtud tööde mahu kiire kasv jätkus ka kolmandas kvartalis.

Võrreldes eelmise aasta sama perioodiga kasvasid mahud 21%. Põhiline kasv tuli rajatiste ehitamisest (54%), kuna teedeehituse maht suurenes märkimisväärselt. Tänavused teedeehituse mahud olid viimaste aastate suurimad, kommenteerib majandus-ja kommunikatsiooniministeerium Eesti ehitusturgu seisu kolmandas kvartalis.

III kvartal oli soodne ka mitteeluhoonete ehitajatele, kuid mitteeluhoonete ehitusmaht püsis rajatiste omast siiski aeglasemal kasvutrendil. Elamuehitus oli ikka veel tagasihoidlikus seisus, kuigi kinnisvaraturul valitseb uute elamispindade järele nõudlus. Järgnevatel perioodidel on oodata siiski elamuehituse kasvu, millele viitab ka asjaolu, et tellimused elamuehitusega tegelevatele firmadele on suurenemas.

Kokkuvõttes püsib ehitusturul hooajale tavapärasemast kõrgem ehitusnõudluse tase. IV kvartalis ehitustööde mahtude kasv jätkub, kuigi mitte nii suures ulatuses kui kolmandas kvartalis. Tööde mahu kasvu pidurdumine puudutab tõenäoliselt eelkõige teedeehitusega tegelevaid firmasid. Aasta kokkuvõttes ületatakse 2001. aasta omal jõul tehtud ehitustööde maht.

Hetkel kuum