• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kas tõesti hüvasti, Viljandi ööklubid?

  Mullu veebruarist öisel ajal kauplustes alkoholimüügi keelanud Viljandi linna kutsuti seejärel kommentaarides kombluse pesaks ja karskuse kantsiks, tuletati meelde ka kunagist linnavõimude otsust peita siivutute kaanepiltidega ajakirjad kioskites leti alla. Paljud avaldasid lootust, et kangema kraami tarbimine Viljandis ja eriti noorte seas tagasi tõmbab. Veel enamad olid aga skeptilised, ennustades taksoviina tagasitulekut ja naabervaldade öiste müügikohtade käibe kasvu.
  ?Ootan erutusega uusi demokraatia piiranguid, sest tõesti on oleme liiga ?vabad? tegema seda mida soovime. Tahaksin ?tarkadelt? linnaisadelt järgmisena teada, kui palju ma võiksin kuus alkoholi tarbida ? et meelde jääks, võiks välja anda talongid!? kirjutas toona varjunime ?joodik? kasutanud internetikommentaator. ?Veel võiks linnavalitsusse tööle võtta ametniku, kes registreeriks joomist linnas.? Ilmselt selline registraator tööle ka võeti, nüüd plaanib Viljandi linn ?joodikule? vastu tulles ja uusi kitsendusi.
  Sedapuhku tahetakse keelata öine alkoholimüük ka Viljandi baarides: nädala sees alates südaööst ja nädalavahetustel kella kahest. Uuesti tohib kangemat kraami müüma hakata hommikul kell kaheksa ning piirangut ei laiendata kinnistele üritustele, tutvustas Viljandi linnasekretär ilmselt linnavolikogu detsembrikuu istungile esitatavat eelnõu ajalehele Sakala. ?Tingimuste karmistamine tuleneb korrakaitse vajadustest. Öösiti või õigemini hommikuti on joodikuid linnas liiga palju,? selgitas linnasekretär. Viimatine väide on ju selge märk, et keegi on käinud süstemaatiliselt joodikuid üle lugemas.
  Irooniline on see, et kauplustes öise viinamüügi keelamise juures oli otsustajate üks argument just see, et lõbustusasutustes tohib ju ka edaspidi ööpäev läbi alkoholi müüa.
  Suisa kurb aga see, et veel enne, kui Viljandisse mõni kohaliku noorema rahva seas kauaoodatud tänapäevane ööklubi üldse kerkima on saanud hakata, antaks sellise otsusega selge signaal: taolist ettevõtmist siin näha ei soovitagi. (Mahlale ja mineraalveele sellist ööasutust vist keegi püsti panema ei hakka.)
  Linnavõimu arvates järelikult piisab Viljandile paarist praegusest, eeskätt vaid nime poolest ööklubist küll ning needki ei pea ju öösel väga lahti olema. Pidulisemad noored mulgid viigu oma raha aga Pärnu, Tartu või Tallinna ööklubipidajate meeleheaks sinna.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Erkki Kubber: kas järgmised ükssarvikud võiksid olla miljardilise väärtuse asemel hoopis miljardi inimese aitajad?
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
USA väikeinvestorid tervitasid Trumpi SPACi vaimustusega
Donald Trumpi meediafirmat börsile vahendava firmaostufirma (SPAC) aktsia on Nasdaqil juba neljakordistunud ja saanud rohkem ostuordereid kui mistahes muu väärtpaber.
Donald Trumpi meediafirmat börsile vahendava firmaostufirma (SPAC) aktsia on Nasdaqil juba neljakordistunud ja saanud rohkem ostuordereid kui mistahes muu väärtpaber.
Raadiohommikus: olukord Lätis, Chemi-Pharmi uus tehas ja kõige edukamad turundajad
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Videopilt: Enefit Green alustab börsil kauplemist
Täna kell 10 algab Tallinna börsil Enefit Greeni aktsiatega kauplemine, mille puhul toimub pidulik börsikella löömine Energia avastuskeskuses.
Täna kell 10 algab Tallinna börsil Enefit Greeni aktsiatega kauplemine, mille puhul toimub pidulik börsikella löömine Energia avastuskeskuses.