Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kas tõesti hüvasti, Viljandi ööklubid?

  Mullu veebruarist öisel ajal kauplustes alkoholimüügi keelanud Viljandi linna kutsuti seejärel kommentaarides kombluse pesaks ja karskuse kantsiks, tuletati meelde ka kunagist linnavõimude otsust peita siivutute kaanepiltidega ajakirjad kioskites leti alla. Paljud avaldasid lootust, et kangema kraami tarbimine Viljandis ja eriti noorte seas tagasi tõmbab. Veel enamad olid aga skeptilised, ennustades taksoviina tagasitulekut ja naabervaldade öiste müügikohtade käibe kasvu.
  ?Ootan erutusega uusi demokraatia piiranguid, sest tõesti on oleme liiga ?vabad? tegema seda mida soovime. Tahaksin ?tarkadelt? linnaisadelt järgmisena teada, kui palju ma võiksin kuus alkoholi tarbida ? et meelde jääks, võiks välja anda talongid!? kirjutas toona varjunime ?joodik? kasutanud internetikommentaator. ?Veel võiks linnavalitsusse tööle võtta ametniku, kes registreeriks joomist linnas.? Ilmselt selline registraator tööle ka võeti, nüüd plaanib Viljandi linn ?joodikule? vastu tulles ja uusi kitsendusi.
  Sedapuhku tahetakse keelata öine alkoholimüük ka Viljandi baarides: nädala sees alates südaööst ja nädalavahetustel kella kahest. Uuesti tohib kangemat kraami müüma hakata hommikul kell kaheksa ning piirangut ei laiendata kinnistele üritustele, tutvustas Viljandi linnasekretär ilmselt linnavolikogu detsembrikuu istungile esitatavat eelnõu ajalehele Sakala. ?Tingimuste karmistamine tuleneb korrakaitse vajadustest. Öösiti või õigemini hommikuti on joodikuid linnas liiga palju,? selgitas linnasekretär. Viimatine väide on ju selge märk, et keegi on käinud süstemaatiliselt joodikuid üle lugemas.
  Irooniline on see, et kauplustes öise viinamüügi keelamise juures oli otsustajate üks argument just see, et lõbustusasutustes tohib ju ka edaspidi ööpäev läbi alkoholi müüa.
  Suisa kurb aga see, et veel enne, kui Viljandisse mõni kohaliku noorema rahva seas kauaoodatud tänapäevane ööklubi üldse kerkima on saanud hakata, antaks sellise otsusega selge signaal: taolist ettevõtmist siin näha ei soovitagi. (Mahlale ja mineraalveele sellist ööasutust vist keegi püsti panema ei hakka.)
  Linnavõimu arvates järelikult piisab Viljandile paarist praegusest, eeskätt vaid nime poolest ööklubist küll ning needki ei pea ju öösel väga lahti olema. Pidulisemad noored mulgid viigu oma raha aga Pärnu, Tartu või Tallinna ööklubipidajate meeleheaks sinna.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Olulisemad lood

Keskpank võib tõsta intressi, aga enne paneb inflatsioonile käe ette jahtuv majandus
Sisetarbimise lõpp, uksed sulgevad tööstused ja investeeringute lakkamine võivad panna inflatsioonile käe ette enne, kui keskpanga intressitõusud jõuavad seda mõjutamagi.
Sisetarbimise lõpp, uksed sulgevad tööstused ja investeeringute lakkamine võivad panna inflatsioonile käe ette enne, kui keskpanga intressitõusud jõuavad seda mõjutamagi.
Jalgpalliajakirjanik: FIFA ja Aivar Pohlaku võim põhineb hirmul
Poliitik vastutab valija ees, eraettevõtte omanik ja juhid vastutavad kliendi ees, jalgpalli juhtimises selline süsteem puudub, nii üleilmselt kui Eestis, kirjutab jalgpalliajakirjanik Andres Must.
Poliitik vastutab valija ees, eraettevõtte omanik ja juhid vastutavad kliendi ees, jalgpalli juhtimises selline süsteem puudub, nii üleilmselt kui Eestis, kirjutab jalgpalliajakirjanik Andres Must.
Kanada esimese kuue kuu ülejäägiks kujunes 1,72 miljardit
Rahandusministeerium teatas reedel, et Kanadas oli 2022/23. eelarveaasta esimese kuue kuu eelarve ülejääk 1,72 miljardit Kanada dollarit ehk 1,29 miljardit USA dollarit.
Rahandusministeerium teatas reedel, et Kanadas oli 2022/23. eelarveaasta esimese kuue kuu eelarve ülejääk 1,72 miljardit Kanada dollarit ehk 1,29 miljardit USA dollarit.
Reaalajas börsiinfo
Suures kahjumis Operaili kaubaveod on tänavu vähenenud poole võrra
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Raadiohitid: lahti rullub krüptoplatvormi ja kinnisvaraarenduse olukord
Sel nädalal paelusid Äripäeva raadio kuulajaid enim eestimaise investeerimis- ja kauplemisplatvormi Change ja krüptomaailma ning kinnisvaraarenduste hetkeolukord ja tulevik.
Sel nädalal paelusid Äripäeva raadio kuulajaid enim eestimaise investeerimis- ja kauplemisplatvormi Change ja krüptomaailma ning kinnisvaraarenduste hetkeolukord ja tulevik.
No pressure, Harmet! Ukraina lasteaia ehitamise aeg hakkas jooksma
Tänasest hakkab jooksma 170 päeva, mille jooksul peab Harmet ehitama moodullasteaia Ukrainasse Ovrutši linna.
Tänasest hakkab jooksma 170 päeva, mille jooksul peab Harmet ehitama moodullasteaia Ukrainasse Ovrutši linna.
Haljala vald pani vallamaja oksjonile
Haljala vallavolikogu otsustas juba septembris, et majandusolude parandamise eesmärgil tuleb maha müüa kuus kinnisvaraobjekti. Nüüd on pakkumised avalikuks tehtud,
Haljala vallavolikogu otsustas juba septembris, et majandusolude parandamise eesmärgil tuleb maha müüa kuus kinnisvaraobjekti. Nüüd on pakkumised avalikuks tehtud,

Olulisemad lood

Tööstus: ikkagi see talv tuleb leida mingi lahendus
Masina- ja metalli­firmad, aga ka kõik teised tööstused ei suuda võistelda naaberriikide energiatoetusi saavate ettevõtetega ja valitsuse ees on valik: kas maksta lihtsalt töötutoetust inimestele või aidata ettevõtetel edasi toimetada.
Masina- ja metalli­firmad, aga ka kõik teised tööstused ei suuda võistelda naaberriikide energiatoetusi saavate ettevõtetega ja valitsuse ees on valik: kas maksta lihtsalt töötutoetust inimestele või aidata ettevõtetel edasi toimetada.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.