• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Elcoteqi Hiina laienemine lennutas aktsiat 13

  Põhjala börsid tiksusid eile vaikselt üleeilsete tasemete juures. Jõulurallist, mida esmaspäeval USA turul juba veidi kogeda sai, polnud jälgegi.
  Omasoodu hakkas eile keskpäeval Helsingi börsil üles liikuma aga Tallinnaski paljudele inimestele tööd andva Elcoteqi aktsia. Väärtpaberi üle 13 suurusele päevatõusule aitas kaasa uudis, et ettevõte on IBMilt ostmas 70 osalust kahes Hiina elektroonikafirmas, mille peale investeerimispank Conventum Securities tõstis aktsia reitingu hoobilt ?vähenda? pealt ?tugeva osta? peale, öeldes et näeb ettevõtte käibekasvu 30st paranemist.
  Ka USA börsid alustasid peale esmaspäevast paariprotsendist tõusu eile üldjoontes ilma kindla suunata. See ei käinud aga McDonald`si aktsia kohta mis kukkus börsipäeva alguses kohe 8 ning hakkas testima oktoobri alguses saavutatud viimase kaheksa aasta madalaimaid tasemeid.
  Põhjus oli selles, et maailma suurim kiirtoitluskett teatas, et ootab käimasolevaks kvartaliks koos erakorraliste kuludega 0,05-0,06 dollarist kahjumit aktsia kohta. Mõjukas on fakt, et McDonald`s, kellel on probleemid USAs ja kes tõmbab osadel välisturgudel oma tegevust tagasi, pole veel kunagi üheski kvartalis kahjumit saadud. Ka ettevõtte poolt enne erakorralisi kulusid antud 0,25-0,26 dollarine kasumiprognoos aktsia kohta jäi analüütikute keskmisele prognoosile märgatavalt alla.
  USA poolt eile avaldatud selle nädala olulisemaid makromajandusuudiseid peeti aga heaks. Toodangumaht tööstuses kasvas novembris esimest korda pärast juulit. Kasv ulatus küll vaid 0,1ni. Tarbijahinnaindeks kasvas USA möödunud kuul samuti 0,1 ning mõnevõrra kosus madalate eluasemelaenu intresside tõttu novembris ka ehitama hakatud elamute arv.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Eva Truuverk: Eestist võiks saada rohepöörde Silicon Valley
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Börs: Dow Jones tõusis kaheksa kuu kiireimas tempos
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
Volkswageni autotarkvaraettevõte muudab oma äristrateegiat Eestis
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Madis Toomsalu võimalikust kriisist kinnisvaras: juba tasub karta
„Juba tasub karta,“ ütles LHV Grupi juht Madis Toomsalu kinnisvaraturult terendavaid kriisimärke hinnates. Eelmine kinnisvarakriis tema sõnul küll ei kordu, kuid märke uue krahhini viivast on turul küll.
„Juba tasub karta,“ ütles LHV Grupi juht Madis Toomsalu kinnisvaraturult terendavaid kriisimärke hinnates. Eelmine kinnisvarakriis tema sõnul küll ei kordu, kuid märke uue krahhini viivast on turul küll.